PUBLICITAT

«Els lesionats no parlen»

  • La línia de comunicació del BC Andorra impedeix, per ordre de Joan Peñarroya, que els jugadors amb problemes físics expliquin com es troben H Víctor Sada, que lluita per solucionar la seva ciàtica, pateix ara una sobrecàrrega
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El tècnic Joan Peñarroya parlant ahir amb el cap de comunicació del club, Toni Alonso, amb el fisioterapeuta a un costat i a l'altre el metge i els jugadors lesionats, Víctor Sada i Asier Zengotitabengoa, en una imatge captada a través del petit cristall de la porta d'accés a la pista Foto: tony lara

L'afició està pendent de Víctor Sada, que segueix lluitant per entrar en la dinàmica del grup, però no acaba de fer-ho després d'haver entrenat, a un altre ritme, el passat dilluns, i no fer-ho ahir per una sobrecàrrega al bessó. Ahir durant la jornada que el BC Andorra atorga als mitjans de comunicació per poder accedir als jugadors i conèixer les seves impressions per traslladar-les al gran públic, el base català no va parlar, així que el públic interessat en estar al dia de l'actualitat del club ha de quedar-se amb l'única informació que el jugador «evoluciona», sense més, i que ahir no va entrenar perquè pateix una petita sobrecàrrega en el bessó dret com a conseqüència de la llarga aturada.

Els fets s'expliquen com són, i són aquets: l'actualitat del club gira aquesta setmana al voltant de Sada perquè és el jugador estrella i perquè arriba a la tercera setmana sense entrenar pels seus problemes de ciàtica, sent dubte per a jugar dissabte a Sant Sebastià, com ho era ?o això van dir? per al partit del passat dissabte contra l'Herbalife Gran Canaria, cita que va veure des de la banqueta.

Quan es diu que és dubte, en realitat no està clar si és així o és baixa segura, atès que tanta inactivitat el pot afectar, tot i que el tècnic Peñarroya, en la roda de premsa del dilluns, va explicar que és un jugador per poder rendir: «Víctor és un jugador amb unes condiciones físiques que, evidentment haurà perdut una mica per estar parat aquests 17 o 18 dies, però no hi ha dubte que si està recuperat el seu impacte en l'equip és immediat, no sé si amb molts minuts o amb menys, però sí que amb presència».

Així doncs, analitzat que Sada és l'home d'interès perquè després de tres setmanes s'haurien de saber almenys quines són les seves sensacions, ahir els periodistes demanen poder parlar amb el base català, que durant l'entrenament era a la banqueta juntament amb l'altre lesionat, Asier Zengotitabengoa. Dubtava Sada en el seu caminar quan es va aixecar de la cadira, però no Peñarroya, que es mantenia ferm en què el jugador no diria ni una paraula. «Els lesionats no parlen», va respondre quan se li va demanar poder obtenir unes declaracions del fitxatge mediàtic del club, l'estrella, l'home amb la fitxa més alta o, si més no, de les més altes.

Ni mu. Així doncs, els periodistes, que han de fer la seva feina que no és una altra que informar, van parlar amb el metge, Jordi Verdaguer, quan aquest sortia de la pista i sense que es pogués aprofundir en cada pregunta, sinó bàsicament quina és la situació. Així que el doctor va dir que el jugador seguia amb el tractament, que no és un altre que «fisioteràpia, corrents, massatges i antiinflamatoris». No hi ha més, a excepció de la informació de la petita contractura en el bessó dret ?«problemes musculars», va dir?, com a conseqüència, segons va especificar més tard el gabinet de comunicació, de la inactivitat per la ciàtica.

En definitiva: «els lesionats no parlen» però l'aficionat vol tenir informació i, si més no, saber què en pensa el jugador, però avui no podrà ser. Tampoc no sorprèn aquesta actitud envers els mitjans de comunicació i el públic, ja que en altres temporades, quan altres jugadors van passar per lesions més o menys duradores ?Dani Pérez o Thomas Schreiner en LEB Or? la política va ser la mateixa: silenci dels afectats per ordre del tècnic. La diferència entre aquelles temporades i aquesta és que el BC Andorra és ara un equip professional, d'alt nivell, entre altres coses sufragat amb diners públics: 6,4 milions d'euros repartits en 2,3 aquesta temporada, 2,1 en 2015-16 i 2 en 2016-17. El soci, però, sembla que no mereix acostar-se a la realitat del seu equip.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT