PUBLICITAT

Peñarroya: «Hem de demostrar que podem guanyar fora de casa»

  • El BCA busca solucions en el mercat a un Sada que no viatja a Sant Sebastià en no recuperar-se
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
March Blanch, Guille Colom i David Navarro, durant l'entrenament del dijous a la tarda Foto: TONY LARA

El BC Andorra i el Gipuzkoa Basket juguen avui (Illumbe, 18.30 en directe per RNA, ETB1 i Orange Arena) l'únic partit de dissabte de la jornada 6 de l'ACB. El duel, a Illumbe, enfronta un equip que encara no ha guanyat cap duel dels cinc que ha disputat, i altre que totes les victòries les ha sumat a casa. «Hem de demostrar que podem guanyar fora de casa», va dir ahir el tècnic Joan Peñarroya. L'equip va viatjar ahir sense Víctor Sada, que finalment ha de continuar amb la recuperació de la seva ciàtica, cosa que no va pel camí que esperava el club. Així mateix, el tècnic va recordar que el club «no està parat» i que «hi treballa fa temps» per buscar solucions en el mercat.

El BCA afronta el matx sense Sada, encara sense fer net de la lesió, i sense mirar la classificació, on es veu al Gipuzkoa a la cua juntament amb el Baloncesto Sevilla, amb cinc derrotes en cinc jornades. «Si el 50% o 60% dels equips de la lliga haguessin jugat només dos partits contra locals i aquests dos contra el Barça i el Madrid, estarien en la mateixa situació que està el Gipuzkoa», va afirmar l'entrenador de l'equip andorrà ahir en roda de premsa just abans d'agafar l'autobús per fer nit a Pamplona, abans d'arribar a Sant Sebastià dissabte, dia del matx. «Nosaltres hem de demostrar que fora de casa tenim la capacitat que hem demostrat aquí al Poliesportiu», va recordar tot sabent que l'equip no coneix la victòria lluny del Principat. «És un equip», va dir Peñarroya respecte al rival d'avui, «que està jugant millor del que els seus resultats diuen, i amb una bona línia de treball, i que té la necessitat d'aconseguir la victòria». Aquesta ansietat pot jugar a favor dels andorrans, però també s'ha de treballar.

SADA NO VIATJA I SEGUEIX RECUPERANT / El club anunciava ahir que Sada no viatjava per la lesió, que encara no ha recuperat: «Estem convivint amb això algunes jornades i l'equip ho té assumit. La recuperació no va tan bé com ens agradaria, però dilluns va provar i no va tenir bones sensacions, i ara segueix el tractament i toca esperar la setmana que ve», va assegurar el tècnic. És una lesió sense «terminis fixes», va recordar el tècnic, que va deixar clara la confiança total en els serveis mèdics.

EL CLUB BUSCA UN BASE / «El club està treballant, fa setmanes. Fa dies que mirem opcions perquè per a un equip com el nostre amb una plantilla curta estar tots aquests partits amb només nou fitxes i un mes amb l'ajuda dels nostres jugadors vinculats no és una situació normal que es pugui allargar gaire més temps», va assegurar ahir el tècnic.

L'EQUIP BASC, AMB DUBTES TAMBÉ / Però no només els andorrans arriben a aquest matx amb baixes. Jaume Ponsarnau encara no sap si podrà comptar amb Dani Díez, que fins i tot va ser ingressat amb un virus fa una setmana i ha perdut molt pes i tampoc no ha entrat en la dinàmica del grup, a més de Grimau, que sí té opcions de jugar, o Iarochevitch, que va ser operat d'apendicitis i tot i que entrena, encara no ho ha fet amb el grup ni amb impactes. Amb tot, Peñarroya des d'Andorra ho mira amb reserves: «A Manresa anaven a faltar tres i no va faltar ningú, i demà» –per avui– «em jugaria el sopar de després que jugaran tots».

GUILLE COLOM, AMB GANES / «Estic molt satisfet perquè he treballat molt en l'estiu per poder ajudar en els entrenaments i per poder sortir a sumar», va manifestar ahir Guille Colom, que ja ha tingut minuts en alguns partits amb el primer equip. «No ho esperava tan aviat però amb les molèsties del Víctor m'ha vingut l'oportunitat. Les que tingui les he d'aprofitar per demostrar que puc ajudar», va assegurar, tot esperant que la seva aportació sigui «no restar, jugar bé, i fer-ho el millor possible».

Respecte al seu germà, el Quino, que està tenint un inici de Lliga molt destacat amb el Bilbao Basket, va dir que estava tenint el suport del seu tècnic i que amb «minuts i amb confiança, és capaç de tot».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT