PUBLICITAT

Bartumeu demana els contractes al Govern

  • SDP descarta que pugui ser un conveni internacional
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu i Miralles abans de la roda de premsa a la seu d'SDP, ahir Foto: TONY LARA

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, va exposar ahir en roda de premsa que va entrar una sol·licitud formal d'informació al Govern on demanava documentació referent a la contractació de l'empresa navarresa Tracasa per portar el sistema informàtic de gestió processal d'afers judicials. En concret, el que demana Bartumeu és el contracte establert entre el Govern o el Consell Superior de la Justícia amb el Govern de la Comunitat Foral de Navarra o l'empresa pública i el contracte amb les persones o empreses a les quals s'hagi encarregat la direcció o coordinació del desenvolupament de la implantació del sistema informàtic Avantius a l'administració de Justícia Andorrana.

El president del grup mixt va afegir en la petició que, donat que «no cal gaires dies per recollit, fotocopiar i trametre la informació requerida», demana al Consell General que insti al Govern a donar en un plaç de 15 dies naturals.

Crítiques a Casadevall / Bartumeu, que la setmana passada ja va criticar la falta d'informació i les possibles irregularitats en el marc de la constitució, va tornar a carregar contra el president del Consell Superior de la Justícia perquè va dir que el que s'hauria signat és un conveni internacional entre el govern autònom de Navarra i el Govern d'Andorra. Segons Bartumeu, «és bastant evident» que el que pretenia Casadevall fent aquesta afirmació s'estalvia d'haver de «respectar el procediment legal de contractació pública». Bartumeu va afegir que «si fos un conveni internacional no s'hauria respectat l'article 64.2 de la constitució en relació a l'article de la llei reguladora de l'activitat de l'estat en matèria de tractats». Si hagués sigut així, el Govern hauria d'haver informat del tractat de forma «immediata» als coprínceps i al Consell General.

Poca seguretat / Casadevall va dir que s'estava dissenyat un «pla de seguretat de la gestió del sistema d'informació». Segons Bartumeu, «mentrestant totes les dades estan en comunicació directa des del servidor de la Batllia cap a Navarra» i ho va considerar una forma incorrecta de tractar la confidencialitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT