PUBLICITAT

Jugar's-ho tot en un minut

  • Les noies de la federació porten més de 4 anys preparant l'Europeu de Bielorússia, que se celebrarà al maig
ALBERT CANES
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les sis components de la selecció andorrana júnior de gimnàstica rítmica i la segona entrenadora, Lara MIllan, amb les cintes amb què competiran aquest diumenge Foto: TONY LARA

Moltes hores d'entrenament i sacrifici són les que necessiten les noies de la selecció júnior d'Andorra de gimnàstica rítmica per poder competir en l'esport que més els agrada. Menys dijous i diumenge, les gimnastes entrenen cada dia tres hores, i dissabte quatre i mitja. En total sumen 16 hores i 30 minuts cada setmana, unes 66 al mes. Tot això, per preparar el millor possible un exercici i una coreografia. «Totes les hores són bones per treure profit del ball», explica la segona entrenadora de l'equip, Lara Millan. De fet, les noies estan encantades amb tot aquest temps d'entrenament i no es cansen: «Si volem anar preparades, hem de treballar totes aquestes hores», afirma Jéssica Pereira, una de les integrants del grup. Una altra de les gimnastes, Carla Puig, explica: «Si no ens agradés, no ho faríem». Miriam Sánchez, també gimnasta de la federació, afegeix: «Si no ho féssim, ens faltaria alguna cosa». Però en la gimnàstica rítmica, no hi ha una competició cada setmana, si no que té un calendari molt específic, per tant, hi ha setmanes en les quals entrenen les 16 hores i mitjà, però no tenen cap competició.

Durant el darrer mes han disputat les tres fases de la Copa Catalunya i aquest diumenge tenen la fase final, en la qual hi haurà un dels nivells més elevats de territori català. En les fases anteriors han acabat quartes, millorant les puntuacions a cada fase que passava: «Dels errors s'aprèn» comenta Andrea Ramos, una de les noies amb més potencial de l'equip. Tot i això, el seu objectiu no és vèncer: «El més important no és guanyar, si no passar-ho bé i gaudir del moment», apunta Paula Talarn, també integrant del grup.

Després de la prova d'aquest cap de setmana, tindran en la ment l'important Europeu de Bielorússia, que es disputarà el mes de maig, i que, per primera vegada, Andorra estarà representat en conjunt. Les sis noies que conformen l'equip de la federació porten més de quatre anys treballant juntes i preparant-se per aquesta competició. «Al final, t'ho jugues tot en un minut», explica Judith Flinch, gimnasta de la federació. Centenar d'hores millorant i perfeccionant la tècnica, però el moment decisiu serà el resultat del treball fet en l'exercici en el moment de competir, i que dura al voltant d'un minut.

En l'Europeu del maig, competiran en la prova de pilotes, «la que millor se'ns dóna», expliquen les gimnastes de la federació. Però, abans, buscaran alguna «competició internacional» que serveixi per «preparar» l'Europeu, tal i com comenta l'entrenadora de la selecció andorrana júnior, Sofia Cortesao.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT