PUBLICITAT

Andorra tindrà participació de golf en els Jocs dels Petits Estats

  • L'entrada de la Federació Andorrana a l'European Golf Association ha estat clau en aquest avenç
ALBERT CANES
ANDORRA LA VELLA

Periodic
D'esquerra a dreta, Antoni Rodríguez, Joan Mas, Xavier Espot i Gerard Rieger, ahir en un acte a Crèdit Andorrà Foto:ANA

Des de la seva constitució el passat 12 de maig, la Federació Andorrana de Golf (FGA) ha estat treballant constantment per donar passos endavant i posar els golfistes andorrans en el mapa mundial i europeu de l'esport, i així puguin tenir els mateixos drets que qualsevol altre golfista del món. El primer objectiu que es va posar la FGA era el de pertànyer a l'Associació Europea de Golf (EGA), i així ho va fer el passat 15 de novembre, quan en l'assemblea general que es va realitzar a Suïssa es va aprovar per unanimitat l'entrada d'Andorra a l'EGA com a membre de ple dret.

Participació en els Jocs dels Petits Estats/ L'entrada a l'EGA permetrà que quatre golfistes andorrans, dos homes i dues dones, puguin representar a Andorra en els Jocs dels Petits Estats que es celebren a Islàndia el juny del 2015. Els escollits per a formar part d'aquests golfistes que vagin a Islàndia han de tenir un par màxim de 4,4, i s'escolliran a partir de cinc competicions, de les quals es comptabilitzaran un total de quatre voltes. Dues rondes es jugaran a l'Aravell Golf, dues a l'RC Cerdany i una darrera al Fontanals Golf,. La primera d'elles es podria disputar cap al març, un diumenge a la tarda.

Conveni de reciprocitat amb la RFEG/ A més a més, la FAG va presentar el que ja havia anunciat la setmana passada: un acord amb la Real Federación Española de Golf perquè aquests administrin el handicap de les llicències andorranes i també desenvolupin conjuntament projectes en favor de l'esport. Aquest acord permetrà també que els andorrans puguin participar en els tornejos espanyols com un altre participant més, i els espanyols ho puguin fer en els que s'organitzin des del Principat.

Llicències andorranes, a partir de l'1 de gener/ Un altre dels elements importants en els quals han treballat des de la FAG és en la creació de les llicències andorranes de golf, que es podran demanar a partir de l'1 de gener i tindrà un cost que rondarà els 95 euros, com en les espanyoles. Així doncs, els andorrans que tinguin llicència amb altres federacions, com la catalana, que és on solien anar més andorrans, podran donar-se de baixa per tenir la llicència d'Andorra. De moment, per qüestions econòmiques, el Club de Golf Principat és qui gestiona les funcions de secretariat de la federació, entre les quals hi ha les llicències de golf d'Andorra. «Els andorrans podran anar ara a qualsevol camp del món representant orgullosament el Principat. Com més siguem, més força tindrem», va explicar Xavier Espot, president de la FGA. El desig de la Federació és potenciar molt la base, tot i l'inconvenient que té Andorra respecte a altres països. «A l'hivern no es pot practicar el golf contínuament, ni tenir una escola per ensenyar els nens. Esperem poder trobar algun lloc per poder-ho fer», va comentar Gerard Rieger, president del Club de Golf Principat.

Patrocini amb Crèdit Andorrà/ La FGA també va aprofitar ahir per presentar l'acord de patrocini amb Crèdit Andorrà, «Si existeix una entitat que estima el golf, i s'involucra amb aquest esport és Crèdit Andorra, va confessar Espot, després d'agrair-los el seu suport econòmic i anímic a la Federació i a l'esport. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT