PUBLICITAT

Sense neu, toca només entrenar

  • Els equips de la FAE de totes les disciplines es resignen a fer rodatge en no poder competir per manca de neu en les estacions alpines H Mireia Gutiérrez, que es recupera de la lesió, tornarà a la competició gairebé al gener
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Tots els esquiadors de la Federació, ahir en la foto de família que es van fer a l'Hotel Plaza d'Andorra la Vella Foto: TONY LARA

L'esquí no està aturat, però gairebé es pot dir que la temporada està sent atípica. No hi ha competicions, els Alps estan patint una manca de neu considerable i fins i tot sembla que Andorra en té molt millors condicions que no pas la resta d'Europa. Així doncs, els equips de la FAE, de totes les disciplines, són al Principat aquests dies entrenant i treballant els estats de forma, però no pensant en competir perquè, realment, no es pot. Afectats en són tots, i un exemple és Mireia Gutiérrez, que tot i que continua recuperant-se de la seva lesió, no competirà fins el mes de gener.

Ahir la FAE va organitzar la tradicional trobada de Nadal en què el president Albert Coma felicita les festes i anima els corredors a continuar treballant per obtenir els millors resultats possibles, i en l'acte es donen cita no només els dirigents federatius i esquiadors, sinó també els entrenadors, així com membres de les principals empreses que donen suport a les diferents seccions. A més, el Comitè Olímpic Andorrà va aprofitar per condecorar els esportistes que van representar el país en els passats Jocs Olímpics d'Hivern de Sochi (Rússia). El Comitè Internacional atorga a tots els olímpics un pin commemoratiu, i ahir el president del COA, Jaume Martí, els va lliurar a Mireia Gutiérrez, Lluís Marín, Marc Oliveras i Joan Verdú, que hi eren presents, i a Laura Soulié i Kevin Esteve, els quals ahir no estaven però que el rebrien, segons va dir el mateix Martí.

Entre les alegries del matí, veure que Marc Oliveras és un més i que segueix amb els seus entrenaments, recuperant els nivells de salut òptims per la pràctica de l'esquí, i intentant lluitar per tornar a la competició. De fet, va rebre el reconeixement de tots els presents.

De la resta, en aquests dies tocava fer una mica d'anàlisi de com ha començat la temporada, i per això va parlar el director tècnic, Carles Visa: «Estem bastant contents, vam iniciar molt bé amb bons resultats malgrat alguna lesió que ens ha impedit estar una mica més endavant». Visa parlava d'esquí alpí desgranant els diferents equips: «L'estada a Noruega amb les primeres curses allà denoten que l'equip masculí està en una bona línia, que es podran fer coses molt maques amb ells. Amb les noies potser tenim una mica més de dificultat però també tenen molt potencial i poc a poc aniran adquirint el que necessiten per poder estar més endavant, i penso que la Mimi (Gutiérrez), que malgrat aquesta lesió està fent resultats molt bons en la Copa d'Europa, es consolida en el top 15 i esperem que si recupera bé la lesió la podrem tenir una mica més endavant». Precisament era la mateixa Gutiérrez la que valorava aquest inici de temporada: «Les sensacions són bones, he estat a principi de temporada esquiant molt bé. M'he centrat en l'eslàlom, que al final és el meu objectiu principal, i he salvat bastant bé el principi, les quatre carreres. Ara ja tinc un dorsal fix en Copa d'Europa, de les 15 primeres. Això em permetrà les properes carreres jugar al davant i buscar objectius més ambiciosos». Dit això, cal esperar que nevi i que les pistes europees acullin competicions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT