PUBLICITAT

«Físicament, doneu-me dos o tres setmanes per estar al màxim.»

ALBERT CANES
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jawai, al Poliesportiu d'Andorra abans d'entrenar amb els seus nous companys Foto:

Nathan Jawai, amb 28 anys i 2,08m d'alçada va passar per l'NBA (Toronto Raptors i Minnesota Timberwolves) i la temporada 2012-13 va ser a l'FC Barcelona. El seu últim equip ha estat el Galatasaray, d'on ha sortit fruit de la crisi econòmica de l'entitat. El base Víctor Sada, excompany seu al Barça, va ser clau per a la incorporació del ?Nate', com li diuen els companys al BC Andorra, club amb què espera debutar el pròxim diumenge contra el CAI Saragossa.

?Quin número de peu calça?

?Tinc un 15 (un 50, aproximadament).

?Deu ser difícil trobar calçat de la seva talla a qualsevol botiga?

?No, no és difícil. Les botigues d'aquí mateix en venen.

?Està casat?

?No. Tinc parella i viu a Barcelona, tot i que és de les Canàries. Tot i això, pots posar que estic solter (riu).

?La seva parella va ser una de les raons per les quals va venir a Andorra?

?Sí, sí, ho va ser. Ella està treballant ara allà, a Barcelona, és a prop i podem veure'ns sovint.

?Com es troba físicament?

?Òbviament no em trobo igual que quan era a Barcelona, però vaig fent. Encara necessito treballar més, però també és una de les raons per les quals sóc aquí. L'entrenador m'ajuda molt, em diu com he de jugar, m'ensenya a ser millor fora de la pista i en els entrenaments. És jove, m'agrada i he escoltat coses bones d'ell, i a més va ser jugador. En els entrenaments és molt bo amb mi. De fet, no només a mi, sinó amb tot l'equip. Si comets un error, evidentment s'enfadarà, però t'ajuda molt. El que fa ell és ensenyar a jugar a bàsquet, encara que siguem professionals i ja es doni per fet que hauríem de saber fer-ho. Vaig ser al Galatasaray i, al ser professionals, ja esperaven que sabéssim com havíem de jugar. No ho sabem tot. Som bons, però hem d'estar aprenent constantment i ens han d'ensenyar, i aquí ho fan, la qual cosa m'agrada. Físicament, doneu-me dos o tres setmanes per ser al màxim.

?Què fa fora dels entrenaments per cuidar la forma i el físic?

?Tinc un entrenador personal que m'ajuda molt fora, i quan s'acaba la temporada. Després, fora dels dos entrenaments diaris que fem el que faig és dormir, menjar, dormir i menjar, i després torno a entrenar.

?Com va ser el procés que et va portar al MoraBanc Andorra?

?Tenia moltes opcions quan vaig deixar el Galatasaray. Va ser una decisió dura per a mi marxar d'allà. Jugar molt i tornar a tenir confiança és el que necessito, i aquí ho puc fer. L'entrenador va venir a Barcelona a veure'm i a parlar amb mi, i aquest interès significa molt. El fet que agafés part del seu temps lliure, es desplacés, juntament amb el Francesc (Solana), em va agradar. La situació que em van presentar, el lloc on em posarien també em va convèncer. A més a més, vaig parlar amb el Víctor per telèfon i em va explicar com era Andorra i la situació. Això em va fer pensar que sí que aniria Andorra, i vaig prendre la decisió final.

?Què li va dir el Víctor?

?Va parlar de la qualitat de l'entrenador, el seu bon nivell. Em va dir que ara està lesionat però que tornaria aviat per jugar i podria jugar amb algú amb qui ja havia estat. Això em semblava interessant. Quan era al Barcelona, ell era el base, i em feia quedar bé sobre la pista. Vaig pensar que venir aquí estaria bé.

?Com van estar les primeres sessions d'entrenament?

?Les primeres sessions van estar bé. Venia d'una setmana sense fer res i al principi va ser una mica més dur, però cap al final penso que vaig acabar bé. És tot un procés. Les jugades són fàcils, l'entrenador em va estar ajudant i els companys també. Ells van estar extraordinaris, parlaven amb mi i eren amables. El Shaun va parlar molt amb mi, el Georgios també,... Són un gran grup de nois i la relació és bona.

?Et van dir alguna cosa sobre els aficionats d'Andorra?

?Em van dir que ho hauria de descobrir jo mateix, el dia del Saragossa (riu). Em van comentar que són genials. Jo espero que vinguin molts i ens puguin donar molt suport. Venim d'una victòria a Sevilla i venir a casa esperem que al arribar jo, vindrà molta gent. A més a més, és un partit important davant un equip fort, així que esperem que siguin bons.

?Un desig per al MoraBanc Andorra i un per a vostè aquesta temporada.

?Ajudar l'equip a arribar a les finals, o als playoffs, és el meu objectiu i el de l'equip. És el primer any a l'ACB de l'Andorra, i arribar a les finals o als playoffs seria molt gran i espectacular.

?Es dóna compte que és difícil?

?És difícil, però es impossible?

?No.

?No és impossible. No som tant lluny de les places de playoffs. Esperem que l'equip millori, jo penso que així passarà, sobretot quan vingui el Víctor, que és un element molt important de l'equip. Hem guanyat a bons equips abans i hem lluitat amb molts. Tant de bo que tant jo com el Víctor podem empunyar l'equip cap als playoffs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT