Segona consecutiva

• Victòria de grup per sumar la cinquena de la temporada en un partit marcat per un inici constructiu
R. M. S.

Bogris, ahir amb 12 punts en 21 minuts, va ser important per a la victòria del MoraBanc al Poliesportiu Foto: TONY LARA

Finalment havia d'arribar el dia en què es podria parlar de la segona victòria consecutiva del MoraBanc Andorra en la Lliga ACB 2014-2015. Després de vèncer fa una setmana a Sevilla, ahir l'equip andorrà es va desfer amb un joc purament grupal d'un CAI Saragossa que venia a Andorra amb el cartell de matagegants en derrotar l'Unicaja en l'anterior jornada, i disposat a fer l'assalt a la seva plaça per a la Copa del Rei que, d'aquesta manera, encara haurà d'esperar. El MoraBanc va posar les bases de la victòria en un primer quart en què es va mostrar sòlid i efectiu com no ho va fer l'equip visitant, amb una posada en escena de Nathan Jawai realment bona i amb la sensació de control que fa que la plantilla acabi, sempre, agafant la velocitat de creuar fins el triomf.

La segona victòria consecutiva andorrana en aquesta Lliga Endesa va arrencar amb una cistella de David Navarro, que acabaria ovacionat pel pavelló al final de l'últim quart (novament el millor del partit amb 14 punts, 4 rebots, 6 assistències i 20 de valoració), i al qual s'hi va afegir l'australià Jawai amb quatre punts consecutius marca de la casa: la primera cistella, fent-li un tratge a Henk Lorel per aquí i per allà, vist i no vist, i la segona amb una esmaixada que va fer tremolar el pavelló.

Amb 9-2 i poc més de tres minuts jugats, el tècnic Joan Peñarroya va veure que l'australià havia complert amb el que se li havia demanat en sortir d'inici, i el va seure, però això no va minvar el rendiment local, ni en atac ni molt menys en defensa, on es va treballar de valent per evitar que el CAI trobés el seu espai de confort. Bogris i Ivanov van situar un 13-4 que va obligar Joaquín Ruiz a aturar el ritme dels locals, però en reprendre's el joc una recuperació de pilota i un triple de Navarro van posar dels nervis la banqueta saragossana. El primer quart acabava 22-10 per als locals, ja amb Bivià al camp que va assistir magistralment Trías i després va anotar dos valuosos punts que aportaven més tranquil·litat tot i que, abans, Jelovac amb un triple havia avisat els andorrans.

L'intercanvi entre Trías i Jelovac mantenia les distàncies en el marcador amb +12 per als andorrans en els primers instants del segon quart, però l'únic triple de Green obria el marge a 15, cosa que ampliava Trías amb una esmaixada sol després d'una jugada en atac de tot l'equip, i Ivanov mantenia més tard en els 16 punts per sobre per als de Peñarroya. Ruiz, en l'altra banqueta, no trobava solucions i tampoc no li servien els temps morts, tot i que al descans el matx marxés amb només deu per sobre per als locals (33-23).

En la represa s'esperava un CAI molt més agressiu, i així va ser. Katic sumava quatre punts que un triple de Navarro permetia controlar, i Jawai sumava altres dos punts. A partir d'aquest moment el canell de Goulding donava les primeres mostres (va acabar el matx amb quatre triples), i Katic amb un ganxo, un triple de Jelovac, un tap de Robinson a Navarro i una cistella de Landry van acabar per fer por Peñarroya, que va demanar temps a 3min 56s del final del tercer quart amb 44-39. I sí, el CAI va entrar en el matx perquè el MoraBanc a més entrava en la fase del desencert. Així, fins i tot els aragonesos es van posar a un punt (46-45, triple de Goulding), tot i que el bloc andorrà va demostrar maduresa per saber reaccionar amb els minuts d'or de Bivià (6 punts seguits, triple inclòs), per tancar el quart 56-47.

Goulding va tornar a portar l'ai a la parròquia local amb un triple i el 58-50, però l'últim quart no va deixar cap sorpresa perquè el MoraBanc va saber gestionar el ritme del partit que havia portat durant tot el matx. Hi va haver temps per a una mini picabaralla entre Bogris i Lisch per una pilota, però també per a l'ovació del pavelló a Navarro i un camí plàcid cap a la segona victòria seguida, la 5a de la temporada. I el pròxim rival, el Madrid el dia 4.