PUBLICITAT

Jawai, el tanc necessari

  • L'australià demostra en el seu debut que ocupa un paper de joc que el MoraBanc no tenia
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jawai i els seus 127kg entren a cistella, diumenge passat. Foto: TONY LARA

Els 127kg de pes de Nathan Jawai és el que necessitava el MoraBanc Andorra. Diumenge passat, contra el CAI Saragossa, el pivot australià va demostrar que la figura d'aquest tanc és el que no tenia fins ara l'equip, tot i l'aportació, acceptable i fins i tot bastant bona, de Kaloyan Ivanov i, per què no, Georgios Bogris.

Fins el moment, el tècnic Joan Peñarroya i l'entitat assumien que sota cistella els quilos els havia de posar Ivanov i, en menor mesura, un Bogris que sembla anar a més en aquesta temporada. Els objectius es complien amb irregularitat, perquè si no fallava un, ho feia l'altre, i així l'equip patia per mantenir la posició en la pintura, amb un Jordi Trías que on més còmode es troba és jugant de fora cap a dins. Però amb Jawai, l'artilleria és molt més pesada. Es va veure davant del CAI, quan els defensors patien per evitar els moviments tampoc no massa ràpids de l'australià, però sí que amb una corpulència difícil d'aturar.

LA SEVA ACTUACIÓ, PER QUARTS / Dels quatre quarts del partit contra el CAI, Jawai va fomentar la seva actuació en el primer. Seus van ser quatre punts consecutius, els de presentació amb un gran moviment davant de Henk Norel, que res no va poder fer per aturar-lo, i els següents amb una esmaixada de tren de mercaderies. En els primers deu minuts va sumar, a més, un rebot defensiu en un total de cinc minuts en què va ser a la pista.

En el segon parcial només va jugar gairebé dos minuts i mig, fallant tres cistelles de dos, agafant un segon rebot defensiu, perdent una pilota i sumant la segona falta personal. En el tercer quart, l'australià va jugar sis minuts i va sumar altres quatre punts (2 de pivot i altres dos des de la línia de tirs lliures), per a més capturar un tercer rebot defensiu, acabant aquí la seva participació en el joc perquè ja en l'últim quart no va jugar ni un segon.

L'aportació final del pivot va ser de 8 punts, un 50% en tirs de dos, un 100% d'encert des dels tirs lliures, tres rebots defensius, una pèrdua, una esmaixada, dues faltes comeses i dues rebudes, amb una valoració de 8 punts.

JORNADA 14, SENSE EL MORABANC / La 14a jornada en l'ACB es disputa avui mateix amb tots els partits que inclouen interessants duels com el València-Joventut (20.30h) o els dos duels antagònics: l'Unicaja-Real Madrid (20.30h) en la part alta, i el Sevilla-Manresa (20.30h) de la part baixa. Però hi ha un partit que no es juga i aquest és precisament el del MoraBanc Andorra, que en teoria tenia partit a Madrid contra el Movistar Estudiantes, però no hi és disponible el pavelló, amb la qual cosa ja se sap des de fa mesos que el duel es trasllada al pròxim dimecres, 7 de gener. Així doncs, el pròxim enfrontament per als andorrans serà el partit contra el Real Madrid al Poliesportiu d'Andorra el diumenge 4 de gener. L'objectiu aquí és donar la sorpresa davant d'un equip que tot i sumar ja tres derrotes en l'ACB, és d'un enorme potencial.

AVUI, CHAMPIONS PER UNICEF / El MoraBanc, com que no juga a Madrid, ha programat per a aquest vespre al Poliesportiu (20.30h) un enfrontament de 20 minuts de bàsquet contra el VPC Andorra de rugbi, i altres 20 minuts per a un partit de rugbi flag entre els dos equips. Es tracta d'uns partits solidaris a benefici d'Unicef Andorra, en uns actes que començaran a les 19.00h amb bàsquet amb polítics i gent de la societat civil andorrana. Les entrades són a 5 euros i es poden adquirir pels canals habituals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT