PUBLICITAT

Les nevades continuades deixen un paisatge totalment hivernal

  • Els sectors de Vallnord ja arriben a gruixos de fins a dos metres
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: VALLNORD

Les nevades no han donat treva en tot el cap de setmana i han estat continuades a tota Andorra. Els sectors de Vallnord ja arriben a gruixos de fins a dos metres de neu pols i presenten una imatges totalment hivernal. Segons el Servei Meteorològic d'Andorra, les precipitacions en forma de neu es poden mantenir durant aquesta setmana.

Durant el dissabte, els tres sectors de Vallnord van obrir les instal·lacions amb normalitat però ahir, l'acumulació de neu i el vent va afectar a l'obertura d'algunes zones. Arcalís no va poder obrir a causa del tall de la carretera d'accés i Arinsal, de la seva banda, va tancar la part alta del sector i la connexió amb Pal. Aquest darrer sector,Pal, va comptar amb el 90% de les pistes obertes i el vent només va afectar la zona de Setúria.

Els equips de pistes treballaven ahir de valent i, si la meteorologia ho permet, la previsió era obrir avui el màxim de pistes i remuntadors. L'objectiu és que tots els esquiadors puguin seguir gaudint de la neu fresca i de les excel·lents condicions que es tenen a dia d'avui.

Les condicions meteorològiques no ha estat un impediment per la Buff® Epic Snow. Un centenar d'esquiadors van participar ahir en la segona edició d'aquesta prova que s'organitza a Vallnord Pal i que té com a objectiu fomentar el treball en equip, la solidaritat i l'esforç.

«El que més valorem és l'actitud de la gent. Vénen a passar-s'ho bé i saben que a la muntanya hi ha neu», va explicar Ramon Prat, membre d'Ocisport i organitzadors de la prova. Prat també va afegir que «la meteorologia ha obligat a fer uns canvis d'ubicació i concentrar-ho tot a El Planell però tot i així, ha tornat a ser un èxit».

Els diferents equips va haver de superar un total de set proves, entre les quals van destacar dues novetats: l'eslàlom i les bitlles. També s'hi va disputar la segona edició del Campionat del Món de trineu amb Pala. Entre prova i prova, però, «han tingut molt temps lliure per poder esquiar a l'estació i gaudir d'aquesta neu ben fresca», va afegir Prat.

anul·lades les activitats escolars / El Ministeri d'Educació i Joventut va anul·lar ahir les activitats d'esquí escolar previstes per avui a causa del risc màxim d'allaus. El perill d'allaus se situa en nivell 5 en una escala de l'1 al 5 a causa dels importants gruixos de neu no consolidats que han caigut en les darreres hores i la neu que s'esperava encara aquesta nit passada. Cal sumar-hi que el vent del nord-oest ha provocat grans acumulacions en determinades zones. En aquestes condicions, cal esperar desencadenaments espontanis i purgues per causes naturals en tots els sectors i cotes.

El Govern ha instat a no efectuar activitats a la muntanya com l'esquí fora pistes, l'esquí de muntanya i les excursions. La previsió meteorològica indica que les precipitacions seran en forma de neu a partir dels 900 metres amb gruixos que a la part nord del país se situarien entre els 20 i els 30 centímetres i a la sud voltarien els 10 centímetres. Avui al matí s'esperen molts núvols, especialment a la part nord del país. El cel s'aniran aclarint a partir del migdia, tot i que una nova pertorbació arribarà durant aquesta nit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT