PUBLICITAT

Dels 80 a la realitat virtual

  • La sisena edició del Saló del Videojoc se celebrarà del 20 al 22 de febrer H Andorra Telecom espera arribar als prop de 6.000 assistents
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un nen concentrat juga al Saló del Videojoc durant l'edició de l'any passat Foto: ÀLEX LARA

La sisena edició del Saló del Videojoc i Internet se celebrarà entre els dies 20 i 22 de febrer i repetirà la seva instal·lació al Prat del Roure d'Escaldes-Engorany. Entre d'altres novetats, aquest any els romàntics dels videojocs clàssics tindran en el seu espai amb dues màquines que disposen de 3.000 jocs retro mítics que faran les delícies dels nostàlgics. Una altra de les novetats més destacades és que hi haurà un concurs de triples amb una consola de d'última generació que permet controlar els jugadors virtuals amb el moviment del cos. El plat fort, segons va informar el director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, és que «el guanyador s'enfrontarà» en la gran final «a dos jugadors del MoraBanc Andorra», tot i que encara no se sap qui seran els professionals presents. Com darrera novetat destacada, Nadal va confirmar que «per primer cop a Andorra hi haurà un espai per provar la realitat virtual».

A més, Nadal va destacar que hi haurà una trentena d'ordinadors multimèdia amb totes les novetats, es repetirà la zona Kinect Adventures per als més petits i es vendrà una samarreta commemorativa solidària que costarà només un euro i que anirà destinat íntegrament a l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell.

Més tornejos

Degut a l'èxit de les edicions anteriors, aquest any s'ha decidit incrementar el número de tornejos que es disputaran durant els tres dies a 15 en comptes de 13. A més, també per primera vegada, les finals es retransmetran a temps real a través de YouTube i Twitch. Nadal va confirmar que l'objectiu és assolir els 800 inscrits als tornejos i els 6.000 assistents en total, i va admetre que algunes competicions, com la del League Of Legends, ja han omplert totes les places d'inscripció. El director general d'Andorra telecom també va voler agrair els 20 voluntaris que ja hi ha inscrits i que «faran possible que es pugui celebrar un esdeveniment ja consolidat», i va afirmar que el cost total que suposa fer l'esdeveniment és de 40.000 euros, les mateixes xifres que s'han invertit en els darrers anys.

Per la seva part, la cònsols major de la parròquia, Trini Marín, va mostrar la seva satisfacció perquè «cal generar moviment entre la joventut», i va recordar que l'esdeveniment «cada any té molt d'èxit».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT