PUBLICITAT

Intervinguts prop d'1,5 milions d'euros a la duana de la Farga

  • Els decomisos són un 54% inferiors als fets durant l'exercici passat
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària van intervenir durant el'any passat a la duana de la Farga de Moles un total d'1.455.667 euros, per l'absència de declaració, un 54% menys que l'any 2013, any en què es van comissar 3.152.111 euros. En total, es van detectar un total de 92 infraccions, un 23% menys que l'any 2013 en el qual se'n van comptabilitzar 120, motivant l'obertura d'expedient sancionador per part de la secretaria general del Tresor i Política Financera. Tots els infractors detectats accedien a territori espanyol procedents del Principat d'Andorra. En concret, 67 infractors eren de nacionalitat espanyola, quatre russos, quatre andorrans, tres suïssos, dos alemanys i la resta d'altres nacionalitats.

El fet de no declarar a la duana suposa la intervenció dels diners i l'obertura d'un expedient per una infracció administrativa, sense perjudici de les actuacions que procedeixin quan existeixin indicis que els diners no declarats puguin estar relacionats amb un delicte.

La intervenció més rellevant es va dur a terme el 2 de gener del 2014, quan en realitzar una inspecció en un vehicle procedent d'Andorra, els agents van localitzar 80.000 euros ocults en una butxaca de la jaqueta. Arran dels fets va resultar inculpat un veí de Getafe (Madrid), de 54 anys d'edat. Els diners van ser descoberts mentre els agents realitzaven una inspecció a un Mercedes amb matrícula espanyola que circulava pel carril verd (res a declarar) de la duana de la Farga de Moles en direcció Espanya. L'autor de la infracció, G. M. B., de 54 anys i veí de Getafe, portava els diners a l'interior d'un sobre en bitllets de 500 i 100 euros.

La Guàrdia Civil va aixecar acta per la comissió d'una infracció a la normativa sobre el blanqueig de capitals, en superar la quantitat permesa per la llei. L'infractor va continuar el viatge amb els mil euros estipulats en concepte de mínim de supervivència i la resta dels diners va quedar a disposició de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT