PUBLICITAT

Govern desvincula la residència de Cervera a la recepció de les obres

  • El ministre Cinca confirma que la baronessa Thyssen tramita la documentació per viure a Andorra
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

tita tita
La baronessa Thyssen, passeja pels carrers d'Andorra la Vella al gener de l'any passat Foto: TONY LARA

La baronessa Thyssen, Carmen Tita Cervera, tramita la documentació necessària per formalitzar la seva residència a Andorra, segons ho va confirmar ahir el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. «És cert que està tramitant la residència, però no cal vincular això a que porti les obres», va manifestar.

Cinca va confirmar ahir públicament els contactes amb la baronessa, en el que va catalogar com a «una reunió molt preliminar per a que Andorra pugui rebre les col·leccions» que són en possessió de Cervera, una de les més importants del món. Però, el ministre va deixar clar que en cap moment l'actual Govern es planteja prendre «cap decisió en ferm», ja que «en tot cas», va dir, «ho haurà de fer el pròxim Govern».

El que Cinca no va amagar va ser l'interès que desperta tant el personatge com el que aporta, és a dir la seva col·leció d'art, per a Andorra. «És una evidència que la senyora Thyssen té una de les col·leccions més reconegudes i que són un referent on estiguin emplaçades», va assegurar Cinca, que va afegir-hi: «Si ella creu que pot portar-les o pensa que Andorra també pot ser un lloc de pas itinerant, em sembla fantàstic, perquè això seria un reclam més dels molts que tenim». En tot cas, Cinca va destacar que la presència de la baronessa a Andorra forma part de quelcom «similar que a altra gent que pensa que Andorra és un bon lloc per ser-hi».

ELS MOVIMENTS PER SER A ANDORRA / Tita Cervera va vendre la setmana passada la mansió Villa Favorita, situada a Lugano, i que havia estat un dels llocs on havia establert la gran col·lecció d'obres d'art de la família Thyseen-Bornemisza. Amb aquesta venda, realitzada segons la premsa de Suïssa a una societat que pertany als hereus de Giovanni Invernizzi, un famós empresari italià vinculat al comerç de formatge, va guanyar 60 milions d'euros. Per arribar a Andorra estaria interessada en comprar per uns 10 milions dos xalets a Escaldes-Engordany, que estarien destinades tant a la baronessa com al seu fill Borja i la seva nora, Blanca Cuesta. Amb l'operació, Cervera confirmaria la presència habitual al Principat, i el Govern, el nou que haurà de sorgir de les eleccions de l'1 de març, serà qui ha de negociar amb ella, en cas que en tingui interés, del possible futur de l'obra que atrau tanta passió en l'art mundial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT