Un malson

• El MoraBanc encaixa la setena derrota consecutiva en un partit pèssim de tot l'equip
A. c.

Set, ja van set derrotes consecutives. El Morabanc va encaixar una desfeta d'escàndol davant el Guipúscoa Basket, un rival directe en la lluita per la permanència. Era el rival per acabar amb la mala ratxa, però els de Joan Peñarroya no van estar a l'alçada, i l'afició va acabar emprenyada amb l'equip, mostrant la seva indignació amb xiulets.

En l'inici, tot i el gran ambient que presentava el Poliesportiu d'Andorra, que era ple, les sensacions no van ser bones després dels primers llançaments dels jugadors del MoraBanc. David Doblas va encetar el marcador, i Betinho va empatar en la següent possessió, però a partir d'aquella cistella el Guipúscoa va distanciar-se d'una manera escandalosa, a base de triples i cistelles difícils que entraven. Díez, Jordan, Dean, i Hanley posaven distància només començar el partit, 4-11.

Tot entrava per als visitants, mentre que als tricolors no estaven gens encertats. Sada va llançar dues vegades a cistella completament sol i Jawai ho va fer una vegada, i res va entrar. El MoraBanc començava a desesperar en aquest primer quart, que va acabar amb el resultat de 12-25. La diferència ja era clara a aquestes alçades de partit: Guipúscoa portava 4 de 6 en triples, mentre que l'Andorra tenia 0 de 4 en triples.

El show de Díez / En el segon quart no va millorar la cosa. Daniel Díez estava inspiradíssim i semblava que no podia fallar de cap manera. Les noves incorporacions van deixar sensacions diferents. Bogdanovic va fer l'única cistella de tres punts en tota la primera part, i Stojanovski va fer una bona acció després de recuperar una pilota i encistellar una safata, però va deixar males sensacions en aquest primer tram, amb llançaments precipitats i estúpids que ni s'apropaven a la cistella. El Guipúscoa, per la seva part, seguia augmentant la distància, fent-ho semblar molt fàcil. Iarochevich va posar la màxima distància del partit fins el moment gràcies a una safata, també senzilla, i deixava els Guipúscoa 19 punts per sobre (25-44). El quart va acabar amb un resultat que va provocar alguns xiulets dels aficionats al Poliesportiu: 27-44. Però la dada més transcendental a aquest punt era aquesta: Díez portava 17 punts de valoració i tot l'equip del MoraBanc en tenia 18.

Es mantenia el nivell pèssim d'anotació al tercer quart i Guipúscoa seguia posant distància amb un parcial de 0-11 després dels triples de Doblas, Hanley i Dean, més una altra cistella de Doblas de dos punts. Al MoraBanc no li entrava res, i al Guipúscoa tot, i quan els visitants fallaven, atrapaven el rebot ofensiu i aprofitaven les segones oportunitats. Stojanovski va millorar en aquest quart, encistellant dos triples, que es sumava al 2+1 de Schreiner i a un altre cistella de tres punts de Marc Blanch. Però Díez seguia en ratxa i ho anotava tot, acabant el quart amb 26 punts i 28 de valoració. El resultat era de 43-64.

Una reacció que va arribar tard / El darrer quart es va animar l'Andorra, gràcies a un bon encert de Shaun Green, que va fer dos triples i va encistellar dos tirs lliures, que sumats als dos punts de Jordi Trías retallaven la distància a 16 punts (53-69). Però la remuntada seguia sent un miracle, i la imatge del MoraBanc seguia sense ser per llançar cohets. El Guipúscoa va continuar bé en atac, i dos tirs lliures d'Olaizola i una cistella de Jordan posava un distància insalvable en els darrers cinc minuts: 54-73. L'afició ja va començar a marxar del Poliesportiu.

Navarro i Schreiner van anotar en diverses ocasions, però l'únic que es va aconseguir va ser que la diferència final només fos d'11 punts. El MoraBanc va acabar aquest quart amb 34 punts, nou més que en tota la primera part, però de poc va servir aquesta darrera empenta de l'equip. Tampoc van poder evitar els xiulets que van rebre per part de l'afició al acomiadar els jugadors. La imatge va ser molt dolenta, i els jugadors estaven destrossats marxant cap al vestidor. No era per menys, setena derrota consecutiva del MoraBanc.

Dani Díez va estar imparable i va acabar amb 32 punts i 36 de valoració, amb 6 de 7 en triples. Toca pair la derrota. La cosa està malament.