PUBLICITAT

«Hauríem estat contents amb un Top 30, era l'objectiu inicial»

  • Ireneu Esteve fa un balanç de temporada en el millor moment de la seva jove trajectòria esportiva
ALBERT CANES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ireneu Esteve i Joan Erola, abans de la roda de premsa de balanç, ahir a la sala d'actes d'Andbank. Foto:TONY LARA

La magnificència del que ha aconseguit Ireneu Esteve en les tres darreres proves que ha realitzat el supera fins i tot a ell i a les seves expectatives. L’esquiador de fons va assolir la setmana passada a Almaty, a Kazakhstan, una 12a posició en els Mundials júniors en la prova de 10km patinador, i un 8è lloc en l’esquiatló. A més a més, Esteve venia de guanyar el Campionat de Catalunya absolut diumenge, superant al segon classificat per 1min 47s. Tres resultats que deixen l’esquiador en el mapa de futur de l’esport andorrà. De moment, però, Esteve es centra en el que ha de fer en el que li resta de temporada: dues proves de Copa d’Europa i els Campionats d’Espanya. «Ens motiven totes les proves que queden. L’objectiu és fer Top 10 o 15, però ja veurem si surt com volem. En les altres proves s’han ajuntat diversos factors positius per treure aquests resultats, però no crec que es repeteixi sempre», va comentar Esteve.
La realitat és que ara l’esquiador de fons tindrà una mica més de pressió sobre d’ell a causa dels resultats, però va ser clar sobre la valoració als Mundials júnior: «Hauríem estat contents amb un Top 30, que era l’objectiu que ens havíem marcat». Tot i això, el seu talent, i amb una mica de «sort», va superar amb escreix les expectatives.
El tècnic d’Ireneu Esteve, Joan Erola, també es va mostrar molt satisfet amb els resultats obtinguts, com era d’esperar, però va ser més prudent a l’hora de parlar del futur de la jove promesa: «No hem de córrer, hem de seguir treballant i pot ser d’aquí dos o tres anys podrà ser a la Copa del Món. L’any que ve continuarem amb el mateix calendari, si passéssim ja a la Copa del Món podria ser contraproduent per a ell», va comentar Erola, que el que més destaca del seu corredor és «la capacitat que té per créixer-se en les competicions d’alt nivell», una característica que els millors esportistes tenen i un gran punt a favor. Per ara, tant Esteve com Erola seguiran treballant un llarg temps junts i intentaran assolir resultats com els que han fet aquests darrers dies. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT