PUBLICITAT

El 74% dels reclusos de la Comella són estrangers

  • La mitjana de forans als centres europeus és del 14,9%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un agent al centre penitenciari de la Comella Foto: TONY LARA

el 74% del total de la població reclusa d'Andorra eren estrangers al 2013. Així ho posen en relleu les dades facilitades pel Consell d'Europa en què es destaca que la mitjana de població estrangera a les presons europees és del 14,9%, dos punts per sobre de la registrada el 2012. Les dades mostren que la població estrangera a les presons de l'Est i el Centre d'Europa no arriba al 10% mentre que al Sud i a l'Oest se situa entre el 30 i el 90% de la població reclusa total.

Els delictes relacionats amb les drogues constitueixen el 17,8% del total, situant-se al capdavant de la llista. Aquesta xifra és la que suposa un increment de gairebé un punt respecte a l'any 2012. En aquest sentit, les sentències per drogues a Andorra representen el 26% del total de les emeses. El percentatge de mortalitat i suïcidis per cada 100.000 habitants se situa a Andorra en el 243,9%, ja que en calcular-se sobre el total, una sola mort pot fer augmentar el percentatge.

47 RECLUSOS, EL 12,8% DONES / Al 2013, segons les dades del Consell d'Europa que es van facilitar, Andorra tenia una població reclusa de 47 persones, de les quals un 12,8% eren dones i un 74,5% homes. Respecte al nombre presos per cada guàrdia, se situa en 0,8%, per sota de la mitjana europea.

DESPESES PER CADA PRES / Pel que fa a les despeses per cada pres, Andorra figura entre els països que més diners destina per reclús i dia, concretament 246.81 euros. De fet, l'informe posa en relleu que els països que hi destinen més diners són aquells que tenen una població reclusa menor.

Així, sis països (Andorra, Liechtenstein, Holanda, Noruega, Suècia i San Marino) gasten més de 200 euros per pres i dia, mentre que el 37% de la resta de països gasten menys de 20 euros per dia. A l'altre extrem de la llista apareixen països com Rússia que destina només 2 euros per pres i dia, Grècia que se'n gasta 3 o Armènia, amb 6,6 euros.

D'altra banda, la relació de penes establertes posa en relleu que el 2013 hi va haver 162 penes suspeses totalment per la condicionals, 19 de rebaixades per la condicional i 4 de treballs a la comunitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT