PUBLICITAT

Joan Vinyes es posa l'objectiu de tornar a aixecar el títol de 2RM

  • Competirà a l'Espanyol d'asfalt, en una prova del Campionat de Portugal, i també als circuits
JOAN JOSEP BLASCO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vinyes supera un revolt en el Ral·li del Ferrol de la temporada passada Foto: fotoesport

Una temporada més a Joan Vinyes se'l podrà veure al Campionat d'Espanya de ral·lis d'asfalt. I fent-ho per guanyar. Al volant del Suzuki Swift S1600 sortirà amb els objectius de sempre, imposar-se en la categoria de dues rodes motrius i atacar al podi de la general. I com que amb la carretera no en té prou, completarà el curs als circuits, tot i que en aquesta especialitat encara no té tancat el programa.

La campanya passada el pilot andorrà va patir un parell d'abandonaments i es va saltar dues curses, el que li va treure opcions en el camí dels reptes marcats a principi de temporada. Va concloure sisè de la general i tercer en la categoria. En absolut va ser capaç de pujar fins a en tres ocasions al podi, a Vigo, Santander i Llanes. «Espero que aquesta vegada les coses vagin millor. En cada cursa volem ser al davant. Guanyar en dues rodes motrius és l'objectiu, i en la general estar el més a munt possible. També aconseguir que Suzuki torni a aconseguir el títol de marques», assenyala Vinyes, que segueix un any més amb el Swift, un vehicle que “està evolucionat al màxim i que sempre es mostra fiable».

La primera cita del calendari és el Ral·li d'Adeje, de l'11 al 12 d'abril, però en aquesta prova no hi participarà, com tampoc ho faran un bon nombre de pilots habituals en el campionat, pel que no ha de significar un handicap a l'hora de deixar escapar punts de cara a la classificació final. S'estrenarà al Canàries una setmana després. Aquesta és l'única prova del campionat que puntua 1,5, pel que «és important aconseguir un bon resultat». En total prendrà part en nou curses, tancant el calendari el 21 i 22 de novembre amb el Ral·li Comunitat de Madrid. Com en anteriors ocasions donarà el salt a Portugal per competir-hi. Serà en el Rallye Vidreiro Centro el 26 i 27 de juny. A finals de febrer Vinyes es desplaçarà a Galicia per realitzar un test per posar a punt el seu cotxe. Canvia de marca de pneumàtics. Correrà amb Michelin i podrà comprovar com s'adapten a la carretera amb el seu vehicle.

El que tampoc canvia és la seva compaginació de campionats i modalitats. Un any més seguirà competint als circuits, però aquest és un programa en el que «de moment encara no tenim res tancat». La Copa d'Espanya de resistència és l'opció més viable per participar-hi, i espera tenir alguna aparició en la Seat León Eurocup.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT