PUBLICITAT

Els petits coneixen la matança del porc a través dels padrins

  • Les botifarres es menjaran dilluns en una trobada popular
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Foto:

L'Associació de la Gent Gran de Canillo no vol perdre la tradició de la matança del porc. Per aquest motiu, ahir i per quart any consecutiu, els padrins de la parròquia de Canillo van voler donar a conèixer aquesta feina, que antigament es feia cada any a totes les cases, a les noves generacions.

Un dels padrins, Pere Font, qui sent jove era l'encarregat a casa seva d'executar el sacrifici de l'animal engreixat per la família, va explicar que el porc la carn del qual es va emprar ahir ja va ser comprat mort. La tasca duta a terme a l'edifici Perecaus, sota l'atenta mirada dels infants de les escoles, va ser, doncs, la de tallar la carn, passar-la per la trituradora, amanir-la i, finalment, sotmetre-la a la màquina amb què s'emboteix per fer les botifarres. El resultat final podrà assaborir-se la tarda del proper dilluns de Carnestoltes a l'hora del berenar. Les botifarres seran cuinades en públic i oferides a la gent del poble en un àpat popular.

Els nens del sistema educatiu andorrà i francès van participar en l'elaboració de la carn.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT