PUBLICITAT

70 anys d'esquiades

  • L'ECA està aquest 2015 d'aniversari amb l'orgull de poder comptar amb més de 300 nens i nenes
A. C.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els nois i noies de l'Esquí Club d'Andorra, de totes les categories, menys ?prepollets', en la pista de la Tossa d'El Tarter, un dia d'entrenament. Foto: eca

L'esquí club més antic d'Andorra, l'ECA, està d'aniversari aquest 2015: a l'agost faran 70 anys, ni més ni menys. Des del 1945 nois i noies d'Andorra han pogut gaudir de l'ensenyança d'aquest esport amb l'ECA. Actualment, hi ha més de 300 nens i nenes, i són uns 350, aproximadament, si es compta la categoria de veterans. Sumar tots els nens que han passat per l'ECA en 70 anys és complicat de fer, però està clar que el resultat donaria un nombre amb moltes xifres. Milers de nens d'Andorra, que des dels quatre anys fins a edats molt avançades, han aprés, i aprenen, a esquiar i a millorar la seva tècnica en aquest esport per poder arribar algun dia a ser un professional d'aquest esport. Evidentment, el percentatge d'alumnes que arriben a competir a nivell professional en el futur és molt petit, però tots els que ho fan comencen en un club, com l'ECA.

Actualment, els joves a partir de la categoria de pollets B, és a dir, des dels set i set anys cap a dalt, tenen un calendari de 50 dies d'esquí. Els que formen part de l'equip de tecnificació, a partir dels 12 anys, passen a formar part del programa d'esquí i d'estudi en el qual esquien cinc dies a la setmana.

Abans d'arribar a les copes del Món, d'Europa, les FIS i qualsevol internacional, els esquiadors passen pels Campionats Nacionals, la prova més rellevant del calendari dels clubs. Amb nois i noies a partir de la categoria d'U12, aquest any els Campionats es celebraran a la pista de Soldeu del 12 al 14 de març, el 27 i 28 del mateix mes i també es clourà la temporada de competicions amb els Campionats Nacionals el 30 i 31 de març. Els esquiadors de l'ECA també hauran de demostrar el seu nivell en les Finals Europa Cup, que també se celebraran a mitjans de març. Aquestes, són dues proves que els actuals professionals de l'esquí andorrà han realitzat en les seves èpoques, i que cada any fan els futurs esquiadors professionals del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT