PUBLICITAT

Andorra la Vella

Naudi presenta les propostes de la Funció Pública als sindicats

Els repreentant d'SDP visiten diversos comerços del centre

Per Marisa da Costa

Naudi i Álvarez viaiten un dels comerços d'Escaldes-Engordany
Naudi i Álvarez viaiten un dels comerços d'Escaldes-Engordany | TONY LARA
El principal quefer dels membres d’SDP durant la primera jornada de campanya electoral després d’inaugurar-la amb l’enganxada de cartells diumenge, va consistir en els contactes per posar al coneixement de la societat els tres pilars i les dotze subdivisions de què es composa el programa electoral del partit. 
 
El candidat a cap de Govern de la formació, Víctor Naudi, acompanyat per Jaume Bartumeu, va trobar-se amb membres de la Plataforma Sindical de la Funció Pública i de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) amb la finalitat d’exposar-los els aspectes defensats en el seu projecte per arribar al Govern i que concerneixen al sector públic. A més de la trobada però amb el mateix objectiu, Naudi, així com diversos representants de les llistes parroquials que postulen a obtenir una posició al Consell General, van visitar els comerciants de nombrosos establiments d’Andorra la Vella i d’Escaldes Engordany i que avui reprenen per altre zones comercials, a més de repetir l’operació a Sant Julià de Lòria i a Ordino.
 
Reunió amb els sindicats/ Després de fer una anàlisi general de la situació econòmica i social del Principal i de tractar la reforma de la Llei de la Funció Pública impulsada per l’Executiu d’Antoni Martí, Víctor Naudi va exposar els resultats de la taula de treball sobre la Funció Pública que Jaume Bartumeu, també present a la sessió, va tirar endavant l’any 2010, al Govern estant. La intenció era exposar-los la més d’una trentena d’acords que es van assolir aleshores amb les associacions funcionarials. Això va donar pas a l’enumeració de les propostes tocants a l’àmbit sindical impulsades per la formació.
 
Per un costat, es va destacar la promesa d’assegurar els drets laborals tant dels treballadors com dels empresaris desenvolupant el dret de vaga i la negociació col·lectiva a nivell legislatiu. Per l’altre, es va proposar la revisió del codi normatiu sobre les relacions laborals, mesura llargament reivindicada a nivell social.
 
Per últim, els reunits van parlar sobre la polèmica Llei de pensions de la funció pública, tema que els darrers mesos ha suscitat molta polseguera i que encara avui dia genera controvèrsia. Segons l’afirmat durant la trobada d’ahir, en cas d’assolir una posició de poder, SDP se centrarà en obtenir suport parlamentari com per aturar l’entrada en vigor de la Llei del pla de pensions dels funcionaris, comprometent-se a recuperar els treballs iniciats pel número 14 de la llista nacional pel que fa a la Taula de Treball de la Funció Pública. L’objectiu seria assolir un model de jubilació consensuat entre les parts implicades, que sigui vàlid a llarg termini i garantista així com sostenible a nivell econòmic, per tal que l’Administració se’n pugui fer càrrec.
 
Visites als comerciants/ Abans de reunir-se amb els representants de l’USdA i de la Plataforma Sindical de la Funció Pública, Víctor Naudi va visitar alguns dels comerciants de la part alta d’Escaldes-Engordany, juntament amb Alba Álvarez i Nazid Raad, els encarregats d’encapçalar la llista parroquial. La ruta va iniciar-se a la Plaça de l’Església i va continuar-se Avinguda Carlemany amunt. Avui és el torn dels locals comercials de la zona sud.

Els caps de llista de la capital, Delfí Roca i Àngel Dalmau, van seguir el mateix procediment acompanyats per Micaela Ferreira. El recorregut va començar a la part més alta del carrer Príncep Benlloch cap avall. En ambdós casos, el criteri per decidir les primeres visites va basar-se en els barris menys actius avui dia.
Les reivindicacions per part dels empresaris van coincidir en molts dels casos se centren en la sol·licitud d’una major atenció per part de les forces de govern, que «únicament emparen aquells qui paguen grans lloguers». La manca de zones d’aparcament és un altres dels problemes presentats pels propietaris dels locals i, a més, presenten solucions, com podria ser l’establiment d’un límit de temps per aparcar o l’obertura als ciutadans de pàrquings com el del Consell General, que romanen tancats els caps de setmana i festius.
 
Sobre els problemes plantejats pels comerciants, Delfí Roca va manifestar que en cas d’assolir representació s’inclourà els barris actualment menys activats en les campanyes turístiques.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT