PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La defensa de Pujol Ferrusola creu que la batlle s’extralimita

Presentat un recurs al Tribunal de Corts per suspendre el lliurament de dades a l’Audiència Nacional

Per EL PERIÒDIC

| Carlos Montanyés
La defensa de Jordi Pujol Ferrusola ha presentat un recurs al Tribunal de Corts per evitar que es lliurin les dades que l’Audiència Nacional ha demanat en el cas del fill de l’expresident de la Generalitat de Catalunya. Els defensors de Pujol i la seva dona, Mercè Gironés, consideren que la batlle andorrana, Maria Àngels Moreno, s’extralimita en autoritzar la comissió rogatòria cursada pel jutge espanyol Pablo Ruz.

Segons la defensa, en una informació publicada ahir per RTVA, Moreno pressuposa els delictes de corrupció i tràfic d’influències, que no existeixen, ja que Ruz només els imputa delictes fiscals i de blanqueig. El recurs al Tribunal de Corts pretén que se suspengui l’autorització de la comissió rogatòria.

Declara el cunyat de bl'expresident / L’advocat, historiador i cofundador de Banca Catalana, Francesc Cabana, va negar ahir que al Parlament de Catalunya que l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva família obtinguessin la fortuna que han ocultat a Andorra de la venda d’accions de Banca Catalana o del buidatge fraudulent de fons. El també cunyat de l’expresident va assegurar que tant ell com la seva esposa, Maria Pujol, desconeixien fins tres dies abans de la confessió del passat juliol que Florenci Pujol hagués deixat a Marta Ferrusola i als fills dels Pujol Ferrusola els fons amagats a Andorra. «No en sabíem res, ni ens ho ensumàvem», va exclamar durant la comissió d’investigació.

Així mateix, el periodista Ernesto Ekaizer va afirmar ahir en la mateixa comissió d’investigació en la que ha participat com a periodista d’investigació que a Catalunya hi ha «un capitalisme d’amiguets» que s’han beneficiat mútuament durant molts anys, i que incloïa el pagament habitual de comissions per adjudicació d’obra pública.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT