PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Naudi mantindrà els impostos al 10%, aplicant certs ajustaments

SDP defensa la inversió estrangera controlant l’intrusisme

Per El Periòdic

Els membres d’SDP exposen el seu programa econòmic a components de l’EFA, durant l’esmorzar d’ahir.
Els membres d’SDP exposen el seu programa econòmic a components de l’EFA, durant l’esmorzar d’ahir. | Tony Lara
En cas d’arribar a assumir una posició al capdavant de l’Executiu el proper 1 de març, Socialdemocràcia i Progrés no augmentarà els impostos fiscals, però sí que té la intenció de moldejar la mesura per tal d’ajustar-la a les possibilitats econòmiques dels tributaris. Així ho va afirmar el candidat d’SDP a la posició de cap de Govern, Víctor Naudi, després de trobar-se amb alguns dels components de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) ahir al matí per tal d’intercanviar parers. 
 
L’objectiu de la trobada es basava en l’exposició dels principals aspectes en matèria econòmica de què es composa el programa encapçalat per Naudi, així com la resposta d’aquest darrer a les qüestions plantejades per l’associació. 
 
Un dels principals temes debatuts durant la reunió va ser la negativa del partit a augmentar el percentatge de recaptació fiscal situat en l’actualitat en el 10% de la renda. Per contra, sí que es preveu «ajustar internament aquelles qüestions que cal acabar de polir, que són unes de les exempcions que hi ha perquè sigui un impost més just», va asseverar Naudi.
 
A més, SDP inclou entre les seves proposicions la volença «d’afavorir l’arribada d’inversió estrangera» per tal d’ampliar el sector empresarial. Segons l’afirmat ahir pel número u de la llista nacional, aquesta determinació anirà acompanyada d’un pla de control per tal d’evitar la competència deslleial i abolir l’intrusisme. D’aquesta manera, l’arribada de capital internacional suposaria «un valor afegit» i per tant no  afectar al comerç andorrà. Això guardaria certa relació amb el darrer dels tres pilars en què es fonamenta el projecte electoral progressista, també abastat durant l’esmorzar.
 
SDP defensa la necessitat de reforçar la relació amb la Unió Europea perquè contribuiria favorablement en l’economia del Principat. Per fer-ho, la formació escoltaria i analitzaria amb antelació les necessitats i suggerències dels agents implicats, creant una taula conjunta. El grup polític va assegurar que l’apropament a Europa, ja iniciat pel legislatiu demòcrata, suposaria un gran benefici, no només per al país sinó per la generació jove que hi resideix i les que s’apropen, com també pel ventall empresarial d’Andorra. 
 
Llistes territorials/ Els caps de llista parroquial van afrontar el tercer dia de campanya electoral reprenent les visites als comerciants de les parròquies per tal de copsar les seves necessitats i fer-los entrega dels tríptics que desgranen les propostes del partit i que inclouen un resum del concernent al comerç. 
 
Seguint la línia de discurs dels altres candidats territorials, el cap de llista ordinenc, Felip Gallardo, va manifestar la intenció d’arribar al Consell per ajudar a la gent, aspecte corroborat per Rita Sirkia, candidata per Encamp, al que Delfí Roca, primer en la llista de la capital, va assegurar que s’ajudaria al petit comerç, el més afectat per la situació econòmica que arrosseguem d’ençà un lustre enrere. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT