PUBLICITAT

Ordino

Dani Fornell acaba 21è a la prova ajornada de Fieberbrunn

L’andorrà obté una puntuació de 57.67 en una prova guanyada pel nord-americà George Rodney

Per EL PERIÒDIC

El guanyador, George Rodney, en un salt de la prova de Fieberbrunn del Freeride World Tour, ahir a Arcalís
El guanyador, George Rodney, en un salt de la prova de Fieberbrunn del Freeride World Tour, ahir a Arcalís | Freeride World Tour / D. Carlier
El Freeride World Tour marxa d’Andorra amb sensació d’èxit. Després de realitzar dues proves en menys d’una setmana, la prova es trasllada a Alaska, als Estats Units, on el proper 12 de març es disputarà la següent cita del calendari. Però el FWT tornarà a Vallnord, com a mínim, les dues properes edicions. «És la primera competició d’una llarga sèrie a Andorra», ha comentat el director del FWT, Nicolas Hale-Woods, que també havalora positivament la cara del Baser Negre i el fet d’haver esperat uns dies a tenir les millors condicions de neu i de temps.

Dani Fornell va signar una fantàstica 12a posició el divendres passat en la baixada per La Portella, corresponent a la cita d’Andorra, i la idea d’avui era intentar millorar el resultat a la prova que prenia el relleu a Fieberbrunn, en la qual el rider andorrà ha obtingut una wild card, però l’esquiador ha baixat per una línia més conservadora i ha comès un parell d’errors que només li han permès sumar 57.67 punts. Aquest resultat ha servit a Fornell per col·locar-se 21è dels 27 riders que han acabat. «La baixada ha estat més previnguda i conservadora. El meu objectiu era arribar a baix. Les entrades a les canals que tenia pensat fer estaven trencades i he hagut d’improvisar i esquiar ràpid. He intentat assegurar al màxim», ha explicat el rider d’Andorra en acabar la competició.

El guanyador d’avui, en la categoria d’esquí, ha estat el nord-americà George Rodney, que ha escollit una línia molt tècnica que ningú ha fet, i li ha servit per obtenir 88.67 punts. La baixada del rider dels Estats Units ha inclós salts increïbles per zones rocoses, com es veu en la foto. Abans d’arribar a la zona d’arribada, tant ell com la resta d’espectadors ja sabien que es posaria líder provisional. Aquest triomf ha servit a Rodney per pujar al primer lloc en la general del FWT, amb 4690 punts, a 60 punts del suís Samuel Anthamatten, que és el segon. El podi dels esquiadors l'han completat el suec Wille Lindberg, que ha fet una baixada en la qual els jutges li han atorgat 78.67 punts, i l’alemany Felix Wirmers, que ha sumat 77.33 punts.

En la categoria d’snowboard, el guanyador ha estat el francès Jonathan Charlet, que s'ha imposat per molt poc al nord-americà Colin Boyd. Charlet ha obtingut una puntuació de 86.67, mentre que Boyd n'ha sumat 86.35. El també nord-americà Ralph Backstrom ha ocupat el darrer esgraó del podi en homes. En la categoria femenina, ha estat Estelle Balet qui s'ha emportat la victòria. La suïssa ha completat una bona baixada que li ha servit per sumar 74.33 punts. Balet ha estat acompanyada en el podi per l’alemanya Nicola Thost i la francesa Anouck Mouthon.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT