PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Duel per treure conclusions per a la ronda de l’Europeu

La selecció s’enfronta a Salou en un partit d’entrenament amb Azerbaidjan

Per JOAN JOSEP BLASCO

Entrenament Joan Carles Ruiz
Entrenament Joan Carles Ruiz | Àlex Lara
L’estrena de la selecció absoluta femenina en competició oficial es produirà el pròxim mes d’abril. Andorra fa un mes que va iniciar els entrenaments per preparar la ronda preliminar de la fase de classificació de l’Europeu, i part d’aquesta és el partit d’entrenament que juga avui a Salou contra Azerbaidjan.

El rival es troba realitzant una estada a la localitat tarragonina. Recentment es va enfrontar al Pardinyes, al que va vèncer per 3-2, remuntant els dos gols d’avantatge que tenien les lleidatanes. El seleccionador, Joan Carles Ruiz, considera que aquest «serà un partit complicat», perquè per les referències que té es tracta d’un «equip dur, al que li agrada buscar el joc directe aprofitant que tenen una punta molt ràpida i busquen pilotes a l’espai», tot i que tenen alternatives a aquest plantejament i «també saben combinar». Per tant, «la nostra jugadora més avançada haurà d’estar pendent de la central i el seu desplaçament en llarg».

La diferència física entre les jugadores d’un i altre equip és evident. Aquest és un fet habitual davant la majoria de països, on «tenen molt per escollir. Nosaltres estem molt limitats per les nostres característiques». Aquest matx es juga pensant en la fase que Andorra disputarà del 4 al 9 d’abril contra Malta, Geòrgia i les illes Fèroe. Per aquest motiu realitzarà provatures sobre el terreny de joc, utilitzant jugadores en posicions on no són habituals, i fent entrar també a futbolistes més joves. «Tot suma. Cada partit és important i aquestes jugadores han d’agafar experiència».

La llista de Ruiz està composada per divuit components: Ana Maria Nieto, Luna Marcet, Alba Cayuelas, Ana Rodrigues, Bibiana Gonçalves, Luna Gallego, Beatriz Moreno, Margot Llobera, Teresa Morató, Laia Pérez, Clàudia Cerdà, Jèssica Martínez, Marina Fernández, Andreina Silva, Sònia Carrancà, Thaïs Rovira, Alba López i Maria Ruzafa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT