PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Demòcrates anuncia una nova llei de seguretat ciutadana

El text refondrà un seguit de normes legislatives per adaptar-les a les noves tecnologies

Per JOSEP ROMERO

Els candidats de DA per Escaldes, Miquel Aleix i Vicenç Mateu, ahir.
Els candidats de DA per Escaldes, Miquel Aleix i Vicenç Mateu, ahir.
El partit taronja s’ha fixat com un dels seus objectius de cara a la propera legislatura poder aconseguir mantenir i millorar el nivell de seguretat ciutadana del país. El candidat demòcrata per Escaldes-Engordany, Miquel Aleix, va anunciar ahir que la intenció de la seva formació és desenvolupar una nova llei en aquest àmbit que «refondrà un seguit de lleis antigues per adaptar-les a les noves tecnologies, com ara les proves d’ADN o les vídeo càmeres, entre d’altres». 
 
DA considera que donat que la seguretat ciutadana és un dels baluards més importants d’Andorra cal desenvolupar una legislació adient  per anar avançat. Aleix va explicar que en el període comprès entre els anys 2011 al 2014 van baixar els índexs de sinistralitat en relació a les infraccions penals en un 20%; de trànsit en un 16% i també els que fan referència als delictes contra la propietat privada i la violència de gènere.  

Aquesta nova legislació anirà acompanyada de la posada en marxa de la llei de protecció civil que, entre d’altres aspectes contempla que el telèfon 112 , com succeïx a la majoria de països europeus, es reconverteixi en un autèntic referent d’atenció ciutadana.  
 
Aleix va assegurar que si és vol  continuar mantenint el mateix nivell de qualitat i d’eficiència de la Policia «no es poden escatimar esforços», i, per tant, «se’ls seguirà dotant dels mitjans necessaris».
 
Administració més àgil
 
D’altra banda, els demòcrates volen posar fil a l’agulla per intentar agilitzar i simplificar la múltiple paperassa que en moltes ocasions pateixen els ciutadans quan s’adrecen a les diferents administracions, des de per exemple demanar alguna subvenció fins a realitzar gestions de tota mena. 
 
La número tres de la candidatura nacional, Conxita Marsol, va explicar que DA vol aprovar una regulació òmnibus per eliminar documentació i tràmits innecessaris «per impulsar l’agilització de l’administració per tal que sigui més àgil i eficaç». Es tracta d’una proposta contemplada en la legislatura que acaba i que ara tornar a estar sobre la taula de les bones intencions de cara a la nova legislatura.
 
El ministre en funcions de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va assegurar que ara els fonaments ja estan posats després que s’hagi creat la nova plataforma informàtica que ho farà possible. D’aquesta manera es permetrà facilitar la «transversalitat entre ministeris, departaments i comuns», va indicar. En paral·lel els demòcrates aposten per assolir l’objectiu d’ampliar l’administració electrònica al 100% dels tràmits, en col·laboració amb els comuns i les entitats públiques. Tot això anirà acompanyat de la futura implementació de la finestra única de relació amb l’Administració en general.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT