PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un incendi arrasa el restaurant La Borda Pairal de la capital

Els veïns d’un edifici són evacuats pel perill d’un dipòsit de gas

Per Joan Ramon Baiges

La teulada de la Borda Pairal durant l’incendi produït ahir a la nit.
La teulada de la Borda Pairal durant l’incendi produït ahir a la nit. | Tony Lara
Un espectacular incendi al centre d’Andorra la Vella va destruir ahir el restaurant La Borda Pairal, al carrer Doctor Vilanova. Els bombers van rebre l’avís a les 19.30 hores i ràpidament van desplaçar tres dotacions a l’establiment de restauració. Les tasques d’extinció es van allargar durant dues hores ja que, segons alguns testimonis, el foc va revifar en diverses ocasions, fins el punt que cap a les 20.50 hores els bombers van decidir desallotjar els veïns dels edificis del costat perquè el foc no estava encara controlat i perquè temien que el foc afectés un dipòsit de gas proper, a més de l’amenaça del fum per inhalació.
 
La causa / La previsió dels bombers eren que en unes tres hores els veïns pugessin tornar als seus habitatges –és a dir cap a les 0.30 hores. A falta d’una revisió més exhaustiva tot feia indicar que el foc és va iniciar en una barbacoa, segons es va informar des de la Policia.
 
La cortina de fum era visible des de moltes zones de la parròquia. La Policia va tancar al trànsit el carrer per facilitar les tasques d’extinció. Cap a les 20.30 hores va arribar un altre camió de bombers. L’interior del restaurant està revestit amb molt material de fusta, fet que va facilitar la propagació del foc. A les 21 hores l’incendi encara no estava controlat. La Policia va decidir restringir encara més la circulació i va tallar el trànsit al carrer Prat de la Creu des de la rotonda del Govern. També es va prohibir als vianants passar pels carrers propers.
 
Malgrat l’espectacularitat de les flames i que sortosament no s’han hagut de lamentar cap persona ferida, els tècnics del SUM van estar preparats per si es feia necessària la seva intervenció. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT