PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els Liberals primen l’atracció i desestacionalització del turisme

La formació vol que els comerços perjudicats per l’aplicació de l’IGI percebin l’anterior pressió fiscal

Per Marisa da Costa

Salustià Chato i Jordi Gallardo, passejant ahir per la tarda per l’Avinguda Meritxell.
Salustià Chato i Jordi Gallardo, passejant ahir per la tarda per l’Avinguda Meritxell. | Emilio Prena
Els comerciants del Carrer Dr. Mitjavila i de l’Avinguda Meritxell van rebre durant la tarda d’ahir la visita de varis representants dels Liberals d’Andorra. Els números dos i tres de la llista nacional, Jordi Gallardo i Joan Carles Camp, acompanyats pel candidat de la circumscripció, Salustià Chato, van fer una passejada per Andorra la Vella per tal de copsar les preocupacions del sector comercial, considerat per l’agrupació un dels bastions de l’economia del país, juntament amb el turístic. 
 
Per garantir la perdurabilitat d’aquests nuclis, Gallardo va assegurar que la principal aposta de l’agrupació política passa tant per donar suport als negocis, fent que els que s’hagin vist perjudicats per l’entrada en vigor de l’IGI recuperin la pressió fiscal anterior a la mesura, com per generar una atracció turística amb nous perfils i equilibrada, independentment del període estacional.
 
Lluny de la qualitat del producte que proporciona als seus visitants Andorra, els Liberals situen la principal complexitat del sector turístic en el descompensament existent entre el període estival i l’hivern. Pels Liberals, «el repte està en aquells mercats als quals anem a captar clients», va exposar Jordi Gallardo, qui va seguir afirmant que el que cal és «ajustar el que la demanda vol amb el producte propi i per tant oferir un producte més especialitzat en funció del mercat i de la demanda que anem a buscar». 
 
Per revertir aquesta problemàtica, Ld’A aposta per incentivar la comunicació entre Andorra Turisme, encarregada de la promoció del país, i el sector privat, a més de perfeccionar el calendari d’esdeveniments per distribuir-los i així captar visitants al llarg de tot l’any. A més d’embellir els dos punts d’accés al país per millor la primera imatge i la que el turista s’enduu d’Andorra, proposen realitzar un estudi que dilucidi si el país disposa d’una ubicació apropiada per a la construcció d’«un aeroport nacional i sobirà», projecte que Ld’A veu necessari «per situar Andorra al mapa mundial i que serviria per captar turistes que estan més lluny», ja que avui dia només hi ha accés per carretera. En cas d’engegar aquesta proposta, el finançament provindria de fons privats.
 
El programa liberal contempla regular la situació del «parc immobiliari que s’està reconvertint en allotjaments turístics», ja que «és important que aquest tipus de producte sigui al mercat perquè hi ha turistes que cerquen aquest tipus de producte, però s’ha de fer de manera legal·litzada i complint tots els requisits que estan fent els hotelers avui dia». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT