PUBLICITAT

Encamp

El xou de Joan Ramon Marina

El míting central de Junts reuneix prop de 300 persones al complex esportiu d’Encamp

Per IMAR MARTÍNEZ

Els candidats de Junts fent-se un selfie a l’escenari del complex esportiu d’Encamp per tancar l’acte, ahir.
Els candidats de Junts fent-se un selfie a l’escenari del complex esportiu d’Encamp per tancar l’acte, ahir. | TONY LARA
El míting central de la coalició progressista formada pel PS, els Verds, Iniciativa Ciutadana i Independents que es va celebrar ahir al complex esportiu d’Encamp va reunir a prop de 300 persones entre simpatitzants i candidats. Els organitzadors van aconseguir fer d’un acte polític que a priori es podria esperar avorrit, en un acte d’una hora i mitja dinàmic i amb algunes intervencions dignes de ser recordades. La més aclamada, sense dubte, la del número u de la coalició per Andorra la Vella, Joan Ramon Marina, qui va demostrar les seves dots comunicatives amb una complicitat i comunió amb els assistents que cap membre més de Junts va aconseguir.
 
Tots els número u de les llistes territorials va tenir quatre minuts per presentar varis dels apartats del  programa electoral. Alguns d’ells, a més, van aprofitar per parlar de les respectives parròquies. Això sí, no tots els qui van intervenir van estar al mateix nivell, i és que en aquests casos l’experiència i sobretot la inexperiència juguen un paper molt important. El suport audiovisual va ajudar a donar el dinamisme i la modernització que necessitava, amb un vídeo inicial que va sorprendre als assistents i projectant els anuncis de televisió de les candidatures territorial abans de cadascuna de les intervencions. 
 
D’informació nova se’n va donar molt poca. S’havia parlat poc de la disminució del període per adquirir la nacionalitat que la formació vol deixar-lo en 10 anys, i en cinc anys de residència en una parròquia per poder exercir-hi el dret de vot; o de la voluntat de situar la Biblioteca Central i l’Arxiu Nacional a Encamp. Però en general, ningú es va sortir del guió marcat pel programa.
 
L’art de comunicar
La majoria van buscar un discurs emocional, amb «les persones sempre al centre de les polítiques», les «retallades socials i la campanya de la por de DA» com a punt de crítica general i amb «l’optimisme pel canvi i pel futur d’Andorra» com a conclusió final. 
 
Quan la monotonia començava a fer acte de presència, va arribar el torn de Marina, qui va centrar el protagonisme fins i tot per sobre del candidat de la formació a cap de govern, Pere López, massa centrat en criticar la resta de formacions. Sense text i directe, va deixar veure un reguitzell de recursos comunicatius. Atrevit, directe i amb el punt d’humor necessari. La crítica a la legislatura de DA hi va ser, deixant alguna frases per recordar. Va comparar la coalició progressista amb un «huracà que va directe al Consell General», perquè  «fa quatre anys que DA no obre les finestres ni ventila, i comença a fer pudor», a més de considerar que «han fet retrocedir el país amb retallades socials i ideològiques». 
 
Això sí, li va tocar parlar sobre les propostes en educació, però es va quedar sense temps de dir gaire més que «l’educació és una inversió de futur». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT