PUBLICITAT

Andorra la Vella

Junts advoca per la lluita contra la corrupció

López considera que falta transparència en la contractació pública

Per IMAR MARTÍNEZ

López i Alís abans de la roda de premsa davant de l’Edifici de la Seu de la Justícia, ahir.
López i Alís abans de la roda de premsa davant de l’Edifici de la Seu de la Justícia, ahir. | PS
Andorra –com a mínim fins ara– no s’ha vist salpicada per casos de corrupció política com els que surten a la llum continuament més avall de la frontera. Tot i això, el candidat de la coalició progressista formada pel PS, els Verds, Iniciativa Ciutadana i Independents, Pere López, considera que el Principat no disposa dels «mecanismes per lluitar de forma efectiva contra la corrupció». 
 
Per a Junts, crear aquests mecanismes és la forma de donar seguretat als ciutadans i per això «cal anar més enllà de les recomanacions del Grup d’Estats contra la Corrupció (GRECO) i dels organismes internacionals». Per aconseguir-ho el candidat de la formació va assegurar ahir davant de l’Edifici de la Seu de la Justícia que cal una modificació legislativa important que afectaria a lleis com la de la contractació pública, la d’accés a places de treball a l’Administració, la d’incompatibilitats dels càrrecs del Govern i una nova llei de transparència que seria l’element essencial» per posar en coneixement de la població les actuacions de l’Administració. 
 
Segons López, a més, les polítiques de transparència que recull el programa de la formació que lidera els «diferencia de la resta de candidatures, que no n’han parlat al llarg de la campanya». 
 
Junts també proposa modificar la llei de contractació pública «per donar més transparència a totes les fases d’adjudicació» dels concursos i per canviar els criteris de selecció des treballadors de l’Administració. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT