PUBLICITAT

Ordino

L’Auditori Nacional acull el film «Kerepacupai Vená»

El metge Eduard Escrich exposarà l’aventura de l’ascensió

Per El Periòdic

Les organitzadores del Cicle de muntanya i viatges, durant la presentació.
Les organitzadores del Cicle de muntanya i viatges, durant la presentació. | ANA
Aquesta nit, a les 21 hores, l’Auditori Nacional ubicat a la parròquia d’Ordino acollirà la projecció del film Kerepacupai Vená. L’emissió d’aquest film s’emmarca en el Cicle de cinema de muntanya i de viatges, que actualment es troba en la seva setena edició.
 
El metge Eduard Escrich, mitjançant un document visual de presentació (power point) i altres materials audiovisuals, protagonitzarà la sessió. La ponència estarà centrada en l’ascensió al tepui més alt de la Guaiana veneçolana, on es troba la cascada més gran del món, Salto Ángel, amb 979 metres d’alçada. 
 
L’Auyantepui és el segon tepui més gran de la Guaiana veneçolana. Més que una muntanya és un altiplà de 667 quilòmetres quadrats, una extensió similar a la de l’illa de Menorca. Allà hi ha el Kerpacupai Vená, conegut com a Salto Ángel, la cascada més gran del món, 979 metres amb 807 de caiguda ininterrompuda, informa l’ANA.
 
A la conferència d’aquesta nit es presentarà l’ascensió d’aquest tepui i el posterior descens tècnic de la cascada, que va fer el gener passat una expedició formada per tres escaladors, dos veneçolans i un català,  acompanyats per quatre portadors indígenes de l’ètnia dels pemons.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT