PUBLICITAT

Andorra la Vella

El 5 de març l’Assemblea de França donarà llum verd al CDI

En la tercera ronda ja no serà necessari el vistiplau del Senat

Per JOSEP ROMERO

Assemblea francesa.
Assemblea francesa.
El ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca va anunciar ahir que l’Assemblea francesa aprovarà el proper 5 de març el Conveni de No Doble Imposició, CDI. Serà aquesta la tercera ocasió que el text passa per l’Assemblea, després que en les dues ocasions anteriors fos rebutjat pel Senat. 
 
Cinca va sortir ahir al pas de les especulacions d’aquests darrers dies sobre el risc que el document no tires endavant si no comptava amb el vist-i-plau de la Cambra alta del país gal. 
Així en la roda de premsa posterior al consell de ministres, el portaveu governamental va explicar de forma pedagògica que el sistema parlamentari francès estableix que aquest tipus de tractat ha de passar primer per l’aprovació de les dues cambres i, si això no es produeix, en una tercera ronda només cal que sigui ratificat per l’Assemblea. Cinca va insistir que el fet que el CDI hagi estat tirat enrere per dues ocasions per part del Senat francès «és una qüestió molt interna» i que el Govern d’Andorra «no som qui per valorar les dinàmiques polítiques d’un estat veí». 
 
En aquest sentit, el Govern va assegurar que el vot negatiu de la formació conservadora de l’UMP «en cap cas posava en qüestió Andorra», i que la discussió va ser per la clàusula que inclou el CDI per si França aprova mai una llei que exigeixi «als seus nacionals tributar al seu país d’origen independentment d’on resideixin, tal com fan els Estats Units d’Amèrica, per exemple».
 
El Govern va celebrar, a més, els «discursos afalagadors» dels diputats francesos, segons els ha qualitat Cinca, cap a Andorra, ja que van desvincular el procés de ratificació del CDI a França amb cap problema relacionat amb el Principat d’Andorra.
 
El ministre portaveu també es va felicitar per la signatura dels CDI amb França i Espanya perquè són «els dos grans països veïns de referència de la Unió Europea i, d’aquí, la seva importància.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT