PUBLICITAT

Andorra la Vella

Avancen les obres per remodelar els CAP de Sant Julià i la Massana

El Govern abona, a més, 260.000 euros per al futur Centre de Salut d’Encamp

Per JOSEP ROMERO

Una infermera al Centre d’Atenció Primària de la Massana.
Una infermera al Centre d’Atenció Primària de la Massana. | El Periòdic
El consell de ministres va aprovar ahir licitar els treballs de condicionament per a la reobertura de dos nous centres d’atenció primària, CAP, un a la Massana i un altre a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Hi ha temps per presentar les ofertes fins al proper 1 d’abril. 
 
Pel que fa al nou centre massanenc, el comú va posar a disposició del Ministeri de Salut i Benestar un local de 220 metres quadrats. Un espai que es troba ubicat a l’Avinguda Sant Antoni, 33 en un edifici que està habilitat per a diferents serveis públics com ara un viver d’empreses impulsat per Andorra Telecom.
 
De la seva banda, el CAP de Sant Julià de Lòria s’ubicarà a la planta menys 1 de l’immoble propietat del Govern conegut antigament com a Hotel Glòria. En aquest cas la superficie de la nova infraestructura és igualment d’uns 220 m2. En tots dos casos les reformes s’emmarquen «en el desplegament de la reforma dels sistema de salut i protecció social, orientades a potenciar i millorar les estructures d’atenció sociosanitària de proximitat», va indicar el ministre portaveu de Govern, Jordi Cinca. 
 
A més, l’executiu va aprovar l’abonament al comú d’Encamp de les despeses dels treballs del CAP d’aquesta parròquia. En concret, l’import ascendeix a uns 300.000 euros. En el seu dia el Govern va avançar a la corporació 38.000 euros per la qual cosa l’import que rebrà el Comú serà d’aproximadament uns 262.000 euros. 

Nou refugi guardat

L’executiu va acordar licitar per segona vegada els treballs de construcció del nou refugi guardat de l’Illa que estarà ubicat en el mateix edifici que l’actual, aprofitant l’estructura existent com a base. El Govern, a més, va haver de tornar a licitar el projecte ja que el preu base del pressupost de l’original no s’ajustava al dels candidats a proveir el servei demanat. Aquest formarà part de l’anella de refugis guardats que l’executiu està condicionant i amb la qual es vol aconseguir que es pugui donar la volta al Principat a peu, sense haver de passar per cap poble.

Rotonda Josep Escaler
 
A més, el consell de ministres va donar llum verd a la licitació de les obres d’adaptació i millora de la rotonda Josep Escaler, situada a l’avinguda Tarragona de la capital. El projecte d’arranjament del costat esquerre de la CG1, que ha de permetre la construcció de la voravia a l’avinguda Tarragona, entre els carrers de la Vinya i Sant Salvador, (davant d’Andorra 2000) va suposar que l’esmentada rotonda hagi quedat descentrada i amb unes dimensions desproporcionades que no es corresponen al nou traçat. 

Subvencions culturals 

El Govern va aprovar també la convocatòria per a la concessió de subvencions culturals el 2015. L’objectiu és «ajudar les entitats culturals, les empreses i les persones que desitgin portar a terme projectes o activitats en el seu àmbit d’actuació». Els ajuts es distribueixen en 5 àrees. La previsió pressupostària és de 105.000 euros. El lliurament de les sol·licituds es podrà fer fins el proper 2 d’abril.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT