PUBLICITAT

La Massana

La Massana mantindrà l’hora de gratuïtat als seus aparcaments

La totalitat dels consellers aproven donar seguiment a la construcció de l’edifici comunal dels Arcs

Per Marisa da Costa

David Baró felicita George Rodrigues, treballador que deixa el Comú de la Massana després de 26 anys.
David Baró felicita George Rodrigues, treballador que deixa el Comú de la Massana després de 26 anys. | Mònica Bordas
El comiat, després de 26 anys, a un dels treballadors de la casa comuna va dotar cert aire emotiu l’inici d’un consell ordinari en què van ser aprovats per unanimitat els set punts de l’ordre del dia, a excepció del cinquè. 
 
El Comú de la Massana va acollir el matí d’ahir la segona sessió de consell de comú d’aquest 2015, en què es va donar el vistiplau a mantenir l’hora de franc de la que ara per ara es pot gaudir als aparcaments de la parròquia, punt en què els tres consellers de l’oposició es van abstenir. Durant la trobada també es va aprovar per majoria el pressupost que es destinarà a la finalització de la construcció de l’edifici multifuncional Els Arcs, que previsiblement obrirà les seves portes la propera tardor i on s’instal·laran, entre altres serveis, el Centre d’Atenció Primària, l’esplai i el punt jove. 
 
Després de l’homenatge que se li va retre a George Rodrigues Alves per més de 25 anys de servei «mantenint els carrers del poble i ajudant en tota mena de labors», el cònsol major massanenc, David Baró, va procedir a la lectura dels 10 punts del dia que constituïen l’acta del mes de febrer, tots reafirmats amb majoria absoluta a excepció del compromís de la despesa de 230.000 euros per seguir oferint la primera hora gratuïta als aparcament de la parròquia. Els tres consellers de l’oposició van abstenir-se en aquesta clàusula per considerar que «amb mitja hora n’hi ha prou», va afirmar el membre de Moviment Massanenc, Robert Albós. El conseller de la minoria va argumentar que la seva actuació, així com la dels seus dos companys de formació, va en la línia del que fins ara han defensat i, per tant, ho van fer «per coherència a justificacions que hem repetit cada any». Tot i el desacord en aquest punt, Baró va celebrar mantenir aquesta mesura perquè «és una fòrmula que dúiem al programa abans d’entrar a encapçalar el Comú» favorable per al desenvolupament de la vila. El cònsol major considera que la fracció d’una hora  de franc «ens ha donat vida i atrau gent provinent fins i tot d’altres parròquies». Tot plegat és, segons el mandatari, «la nostra aportació per dinamitzar tant el comerç com els carrers de la Massana».
 
Edifici comunal dels arcs/ Les congratulacions per part de Baró no van quedar-se en la proliferació del pagament dels aparcaments per tal de donar vida als negocis interns sinó també per haver acordat el segon pressupost que des de les arques públiques s’atorga a les obres de l’edifici multifuncional Els Arcs i que està xifrat en 445.000 euros.
 
Una primera dotació que també rondava el mig milió d’euros va anar destinada a la construcció de les tres primeres plantes. La segona fase, pel concurs públic de la qual l’edicte va sortir publicat al Butlletí Oficial (BOPA) del passat dimecres 25 de febrer, projecta l’edificació de tres altres pisos.
 
La planta baixa abastarà el Centre d’Atenció Primària (CAP), el que a més d’implicar un lloguer menys per al Comú, aproparà el servei a les escoles, a l’esplai i al punt jove. Els dos darrers serveis ocuparan, respectivament, la tercera i quarta planta del bloc. Les instal·lacions restants entremig del CAP i l’esplai acolliran, després d’un acord entre la Massana i Som Andorra Telecom, un Centre Tecnològic que, segons Baró, servirà per apropar el poble a les noves tecnologies. Per últim, l’àtic dels Arcs esdevindrà un pavelló «destinat al ciutadà, prèvia reserva».
 
Es preveu que tot plegat pugui inaugurar-se el setembre d’aquest mateix any, funcionant també com a millora la comunicació vial, ja que inclourà un ascensor obert les 24 hores per facilitar l’accés entre els carrers de Dr. Vilanova i el Carrer Josep Rossell.
 
David Baró va restar importància al fet que des de l’oposició es remarqués que la idea d’obrir un concurs d’idees per obrar el projecte de l’edifici de serveis perquè «no cal agafar-se la titularitat de les coses, es va decidir entre tots els tirar aquest projecte endavant en benefici del poble» i no per penjar-nos medalles». 
 
El cònsol major també va informar que, un cop passat el període electoral i per tal d’evitar que el poble pensi que aquests projectes són només fruit de la voluntat d’aconseguir vots, es celebrarà una reunió de poble en el transcurs del proper mes i mig per tal d’informar els massanencs de les actes aprovades durant el consell de comú celebrat ahir.
 
La trobada d’ahir va servir també, fora de l’ordre del dia, per desitjar una alta participació en les eleccions i desitjar-se sort entre partits.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT