PUBLICITAT

BPA veu limitada la seva capacitat operativa per les autoritats americanes

Banca Privada d'Andorra
Banca Privada d'Andorra | Tony Lara
El Departament de Delictes Financers de la  Xarxa de Control del Tresor dels Estats Units (FinCEN) ha emès un comunicat en el que explica que prendrà mesures per garantir la seguretat del seu sistema financer que s'ha vist afectat per unes suposades pràctiques irregulars de l'entitat financera andorrana. Segons Jennifer Shasky Calvery, directora del FinCEN, l'entitat s'ha convertit en "un vehicle fàcil per als rentadors de diners de tercers per canalitzar els ingressos del crim organitzat, la corrupció i el tràfic de persones a través del sistema financer dels Estats Units". El Departament també considera que entre les activitats del banc hi havia "ingressos de criminals organitzats a Rússia i la Xina, corrupció a l'estranger, i altres activitats criminals". BPA accediria al sistema financer dels Estats Units a través d'una corresponsalia en comptes de quatre bancs dels Estats Units, a través del quals s'haurien processat centenars de milions de dòlars.

El cap de govern, Toni Martí, ha comparegut a les 16'45h per donar un missatge de tranquil·litat perquè la solvència i la liquiditat del banc són correctes i els clients no cal que pateixin.
La INAF ha intervingut l'entitat per aquestes suposades males pràctiques, i que estan investigant el cas denunciat pel govern nord-americà.

Per la seva banca, BPA, ha comunicat que en relació a una possible intervenció de l'entitat pel supervisor andorrà, que aquestes noticies no són certes. i que cal fer constar que no és la primera vegada que rumors d’aquest tipus intenten perjudicar la imatge i la reputació de BPA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT