PUBLICITAT

La Massana

La Massana mostra les entranyes

El comú va organitzar una jornada de portes obertes per explicar com funciona l’administració

Per E. J. M./Foto:Tony Lara

L’alumnat del Curs de Voluntaris per la Natura i usuaris de la Casa Pairal van visitar ahir el Comú de la Massana.
L’alumnat del Curs de Voluntaris per la Natura i usuaris de la Casa Pairal van visitar ahir el Comú de la Massana. | Tony Lara
La feina diària d’un comú és burocràtica i rutinària, menys apassionant del que pot semblar als profans en temes d’administració comunal, però la corporació local és on es gestiona el dia a dia i les qüestions que afecten directament la ciutadania: manteniment de les vies, neteja dels carrers, treta de neu, organització d’esdeveniments lúdics i culturals... El cònsol de la Massana, David Baró, es va quedar amb la mosca al nas després que un veí l’abordés al carrer per preguntar-li com funciona un comú. Baró va recollir el guant i va organitzar una primera jornada de portes obertes a la corporació.

La trobada amb la ciutadania va tenir lloc ahir al matí, aprofitant que hi havia convocada una sessió de consell de comú. Una vintena de persones van assistir a les explicacions i la visita guiada encapçalada pel cònsol Baró. El públic provenia de la Casa Pairal i del Curs de Voluntaris de la Natura, per tant, va ser una sessió intergeneracional.

«El consell de comú sempre està obert», va recordar el cònsol. La jornada, però, va voler mostrar les entranyes del Comú de la Massana per conèixer els seus departaments i el personal que hi treballa. La sala que va tenir més èxit entre l’audiència va ser el despatx de Baró, que va agradar tothom. El cònsol es va disculpar «pel desordre de la paperassa» però va aclarir que ell és «un cònsol 2.0» i que treballa, sobretot, amb l’ordinador. A més, Baró és un dels polítics més actius a les xarxes socials i va subratllar que «a través de Twitter i Facebok concerto entrevistes amb gent de la Massana al meu despatx».

La ruta per l’edifici comunal, «la casa del poble», va començar amb una introducció i l’explicació que a la corporació hi ha tres nivells de treball: les nou comissions de treball, la junta de govern i el consell de comú, que vota les decisions més importants. El grup va recórrer les instal·lacions, va xafardejar els despatxos, va visitar la Casa Pairal, la Closeta... i va presenciar una comissió d’obres i una junta de govern.

El colofó final va ser l’assistència al consell de comú en què es va presentar la memòria de la liquidació del pressupost 2014 i es va aprovar sense discussions. Oli en un llum. El públic es va quedar amb ganes d’escoltar alguna discussió. En una altra ocasió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT