PUBLICITAT

Encamp

Encamp aporta informació extra sobre les obres de Prada de Moles

Medi Ambient va demanar un complement a l’estudi d’impacte ambiental dels treballs que ja s’han iniciat

Per E. J. M.

Les obres al complex esportiu de Prada de Moles, a l’entrada d’Encamp, aquesta setmana.
Les obres al complex esportiu de Prada de Moles, a l’entrada d’Encamp, aquesta setmana. | Tony Lara
Només mancava un complement d’informació», ha subratllat el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, sobre la demanda del Ministeri de Medi Ambient per conèixer més detalls sobre l’impacte ambiental del projecte esportiu de Prada de Moles. Després d’anys de degradació, la zona esportiva de l’entrada d’Encamp es remodelarà perquè el camp de futbol sigui reglamentari, es reformaran les dues pistes de tennis i se’n faran dues de pàdel. Els treballs duraran deu mesos, per tant, estaran enllestits entre finals de novembre i principis de desembre (abans de les eleccions comunals?).

El Comú d’Encamp va enviar la informació del projecte de Prada de Moles al Govern el novembre passat. El 2 de gener es va publicar al BOPA l’adjudicació de les obres a l’empresa Constructora d’Obres Públiques S.A. (COPSA) per un import de gairebé 3 milions d’euros. El termini d’execució marcat és de 10 mesos.

A finals de febrer, el ministeri de Medi Ambient va respondre al Comú d’Encamp que necessitava un complement d’informació en l’estudi d’impacte ambiental ja que estava incomplet, segons ha pogut saber EL PERIÒDIC. Amb tot, els treballs de reforma a la zona esportiva van començar fa unes setmanes.  

D’altra banda, els tècnics de Medi Ambient i de Patrimoni Natural van visitar les obres a principis de març i van donar el vistiplau visual dels treballs tant des del punt de vista mediambiental com de conservació i respecte pel patrimoni natural. La direcció facultativa de l’obra va finalitzar l’informe de complement d’informació sol·licitat fa una setmana i ja s’ha transmès a Govern.

El cònsol d’Encamp, però, ha reiterat que tot es desenvolupa «amb normalitat» i que el ministeri d’Ordenament Territorial ja havia respost favorablement. El comú està tranquil en l’execució de les obres a l’espera de l’aprovació definitiva de Medi Ambient i Patrimoni Natural. Mas ha assegurat que les obres es realitzen segons el previst.

Curiosament, el mateix dia que Medi Ambient va requerir a la corporació encampadana el complement d’informació, es va publicar al BOPA l’adjudicació dels treballs «d’assistència tècnica del control de qualitat de les obres d’habilitació i millora de les instal·lacions esportives a la zona de Prada de Moles» a l’empresa Contutor d’Inspecció i Control per un import de 44.000 euros. El control de qualitat durarà mentre s’executin les obres.

 Els treballs a la zona esportiva canviaran la fesomia de l’entrada d’Encamp. A principis del passat novembre, el Comú d’Encamp va aprovar, per unanimitat, el projecte de remodelació de Prada de Moles que inclou un camp de futbol i rugbi reglamentari, dues pistes de tennis i dues de pàdel, graderies per a 550 persones, vestuaris i accessibilitat adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. El projecte costa uns 2,8 milions d’euros i compta amb una dotació de 650.000 euros i l’enquitranament del paviment a càrrec del Govern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT