PUBLICITAT

Canillo

Canillo tanca el 2014 amb un superàvit de 3,7 milions d’euros i el deute al 98%

El Comú es mostra satisfet per la xifra perquè el deute era del 210% en 2011

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la sessió del Comú canillenc d'ahir.
Un moment de la sessió del Comú canillenc d'ahir. | ANA
El Comú de Canillo ha tancat els comptes de l’any 2014 amb un superàvit de 3.711.000 milions d’euros i, a més, ha reduït al deute fins a situar-lo al 98% del sostre d’endeutament. El Comú de Canillo es va mostrar ahir molt satisfet de la xifra ja que durant el primer any de mandat, el 2011, el percentatge de deute se situava en el 210%, per sobre del límit legal del 200%, segons informa l’agència ANA.

El conseller de finances, Marc Casal, va argumentar que el superàvit és fruit «de l’esforç de contenció i de la política d’austeritat» aplicada durant el mandat. Casal va matisar que, fins i tot comptant les despeses autoritzades encara el 2014 però aplicades el primer trimestre del 2015, el superàvit segueix sent de 2.915.890 euros.

Quant a l’endeutament, aquest ha passat de 17 milions d’euros el 2011 als 7 milions d’euros actuals. Casal va afegir que «hem pogut estabilitzar financerament el comú i posar unes bases sòlides de futur», rebaixant l’endeutament per sota del 100%. El conseller va subratllar que amb aquesta xifra es pot considerar el comú sanejat, ja que un endeutament del 98% «és perfectament assumible i no cal plantejar-se, si no es vol, una reducció superior».

D’altra banda, en la sessió de consell de comú celebrada ahir es va aprovar la ratificació de quatre convenis amb particulars que permetran l’inici de les obres de millora a la CG2 entre el riu de la Vall del Riu i les bordes de l’Aldosa de Canillo. Ara el Govern podrà fer els treballs necessaris per rectificar el traçat i reduir el grau d’algunes corbes, especialment problemàtiques a l’hivern. El cònsol menor de la parròquia, David Palmitjavila, va comentar que «la idea és que aquestes obres comencin aquest any» .

Ahir també es va ratificar un cinquè conveni per eixamplar les voravies al tram de la CG2 entre el Tarter i el Roc de Sant Miquel.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT