PUBLICITAT

Ordino

La Coral Casamanya celebra la primavera amb les caramelles

Els cantaires van actuar a la plaça Major d’Ordino i van recollir els donatius

Per El Periòdic

La Coral Casamanya i els caramellaires, ahir a Ordino.
La Coral Casamanya i els caramellaires, ahir a Ordino. | ANA/J.D.
Els caramellaires d’Ordino i la Coral Casamanya van actuar ahir a la plaça Major d’Ordino i van interpretar una sardana, dos valsos i l’himne nacional. La cònsol menor de la parròquia, Consol Naudi, va celebrar que «tenim molts visitants, tant a la plaça com a les pistes, amb una forta afluència de gent», va declarar ahir a l’ANA. Naudi va manifestar que a Ordino les caramelles són tradició des de fa molt de temps i que, des que es van recuperar el 2002, «tant si hi ha gent com no, s’han de mantenir».

Ordino intenta «compatibilitzar la modernitat amb la cultura tradicional», va recordar Naudi. A més, «tot ajuda a promocionar la parròquia», va afegir.

Els cantaires van començar a la plaça Major amb la interpretació del tema Torroella, vila vella, dos valsos –un d’ells, Primavera ordinenca–, i l’himne nacional, El gran Carlemany. Després, el grup de caramellaires va recórrer el poble demanant donatius, bàsicament menjar i diners. El director de la coral, Josep Puig, va explicar que la tradició es remunta al segle XIX, i que són cants per celebrar l’arribada de la primavera.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT