PUBLICITAT

ENCAMP

Transferències després de les comunals

El cònsol menor d’Encamp aposta per ajornar les converses

Per EL PERIÒDIC

Jordi Torres, ahir a les Bons.
Jordi Torres, ahir a les Bons. | ANA/G.LL.T.
La negociació entre el Govern i els comuns per la reforma de les competències i les transferències comunals s’hauria d’ajornar fins al pròxim mandat comunal, o almenys així ho considera el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres. El polític considera que abans del desembre, quan se celebraran les eleccions comunals, «es podria començar a fer alguna cosa», però matisa que «per coherència, crec que el millor seria esperar a que hi haguessin configurats els nous equips comunals i a partir d’aquí començar a treballar». Torres ho va manifestar ahir durant la diada de Sant Romà de les Bons, segons informa l’ANA.

Torres també va assegurar que l’objectiu del comú és deixar enllestit en breu el projecte de millora de peu de pista del Pas de la Casa perquè les obres es puguin executar durant el pròxim mandat. La corporació vol millorar la connexió entre les pistes d’esquí i el poble i per tant, el projecte no es vol limitar a la zona de peu de pistes sinó que es pretén «que englobi tot el poble». El cònsol va recordar que la connexió es vol «fer molt més oberta perquè esquiant puguis arribar als restaurants i cafeteries que hi ha a peu de pistes».

Torres va insistir en què les inversions que tenen a veure amb la zona de l’estació d’esquí les assumirà SAETDE, com l’enderrocament de l’edifici on s’aparquen les màquines trepitjaneu. En canvi, les obres de remodelació que calgui fer als carrers adjacents, com la renovació del mobiliari urbà o de l’enllumenat, aniran a càrrec del Comú d’Encamp.

Abans de tirar endavant les obres, la corporació vol consultar l’opinió del veïnat i del sector econòmic del poble perquè expressin la seva opinió sobre «si volen que el Pas de la Casa es faci del tot per a vianants o si volen que només se’n faci una zona».

BUS ENTRE SOLANELLES I EL CUBIL / D’altra banda, en relació a les activitats d’estiu a l’entorn del Funicamp, Torres va explicar que fa unes setmanes les van promocionar en un workshop a Barcelona. Una de les novetats d’enguany serà un servei d’autobús que, per 2 euros el trajecte d’anada i tornada o 1 euro el viatge simple, oferirà la possibilitat de connectar la zona de Solanelles, on arriba el Funicamp, amb l’orri del Cubil. Torres va argumentar que «l’any passat vam veure que la gent feia el trajecte de baixada a peu, ja que és curt, però que de pujada els costava més» i, per tant, van apostar per l’autobús.

CARRETERA ASFALTADA / El cònsol menor d’Encamp també va dir que si tot va segons el previst, Encamp i la Massana estaran connectades per una nova carretera asfaltada el pròxim mes de juny. Torres va confirmar que les tasques d’asfaltatge començaran «ara, un cop acabada la Setmana Santa». Si tot va bé, les feines s’allargaran durant els mesos d’abril i maig, de manera que al juny ja haurien d’estar acabades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT