PUBLICITAT

ENCAMP

850 anys de dedicació

Encamp celebra cada Pasqua la tradicional diada de Sant Romà de les Bons a l’església que es va consagrar l’any 1165

Per EL PERIÒDIC

Missa a l’interior de l’església de Sant Romà de les Bons, ahir.
Missa a l’interior de l’església de Sant Romà de les Bons, ahir. | ANA/G.LL.T
L’església de Sant Romà de les Bons es va consagrar l’any 1165, és a dir, fa 860 anys. Encamp ha celebrat, un any més, la tradicional diada de Sant Romà de les Bons que, enguany, ha coincidit amb l’efemèride. La festa, que va tenir lloc ahir, Dilluns de Pasqua, va començar amb una missa i, posteriorment, es va oferir la cantada de caramelles, una audició i ballada de sardanes i un aperitiu popular. Un centenar de persones es van aplegar al petit temple romànic per commemorar la diada. El cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, va aplaudir «la bona afluència de gent i el bon temps que ens ha acompanyat», va informar l’ANA.

Torres va subratllar l’aposta feta els últims anys pel Comú d’Encamp per potenciar el turisme cultural a la parròquia i va recordar que fa dos anys es van posar en marxa les guies i els itineraris culturals, en els quals «l’església de Sant Romà de les Bons hi té un pes específic». A més, el Comú segueixi organitzant cada any «les diades de totes les esglésies que tenim a Encamp, com ara la de Vila o la de la Mosquera». Quant a la possibilitat d’ampliar l’horari d’obertura al públic de Sant Romà de les Bons, Torresva matisar que «això depèn de la rectoria», però va insistir que «per evitar actes de vandalisme, i tenint en compte que a l’interior d’aquesta església encara s’hi conserven els frescos, és de les que hem de tenir més controlades».

A les caramelles, que fa dos anys que s’han recuperat a Encamp, hi van participar una dotzena de joves, alguns dels quals s’han estrenat en aquesta edició. El caramellaire major, Robert Lizarte, va destacar que això «garanteix el relleu generacional i els més grans podrem deixar pas als més joves, que és el que toca».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT