PUBLICITAT

La Massana

La mostra ‘Bharat Boxes’ porta la màgia de l’Índia en capses

El 50% dels beneficis aniran destinats a la fundació Colors de Calcuta

Per EL PERIÒDIC

Jael Pozo i Matildamora Fabregat amb una de les obres, ahir.
Jael Pozo i Matildamora Fabregat amb una de les obres, ahir. | Comú de la Massana
La mostra Bharat Boxes, Caixes de l’Índia, de l’artista Matildalamora, nom artístic de Matilda Fabregat, va obrir ahir les portes al públic i es mantindrà fins diumenge amb l’objectiu de recaptar el màxim possible. Els diners aniran destinats als diferents projectes que té en marxa la fundació Colors de Calcuta.
 
«Es tracta d’una acció amb un vessant artístic, que conté missatges profunds i espirituals, combinat amb un vessant solidari, ja que els diners recaptats incidiran directament en millorar la qualitat de vida de moltes famílies de Calcuta. Per això, vam obrir les portes a acollir aquesta mostra», va explicar la consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Solidaritat, Jael Pozo.
 
La mostra neix del viatge a l’Índia que l’artista plàstica Matildalamora va realitzar durant quatre anys a Jodhpur (Rajastan), del 2006 al 2010. Matilda es va inspirar en els petits temples i altars que es troben als carrers i a les llars de l’Índia, transformant-los en microescenaris de poesia visual. «A través de l’art, intento buscar consol i un camí que ens ajudi davant les coses dolentes que passen al món», va afirmar l’artista, que combina «missatges espirituals, amb valors com la solidaritat o l’amor i també intento posar tocs d’humor». Per exemple, presenta una capsa en forma de farmaciola que conté elixirs per la pau o contra la tristesa, o un sabé per prevenir l’enveja. A més de la quarantena de caixes, l’exposició també ofereix una dotzena de pintures sobre rostres d’habitants de l’estat de Goa.
 
La meitat de la recaptació de les obres, que oscil·len entre els 500 i els 3.000 euros, serà per a la fundació Colors de Calcuta. El director de la fundació a l’Índia, Antonio Mesas, va donar a conèixer els diferents projectes en els quals treballen, centrats en la salut i l’educació. L’entitat gestiona un centre mèdic, que atén gratuïtament unes 25.000 persones l’any, i una clínica dental, que s’acaba de posar en marxa. A més també disposa d’una unitat de nens desnutrits, una guarderia i una casa d’acollida de nenes amb problemes familiars greus, que en aquests moments acull una trentena de nenes. L’últim projecte que ha posat en marxa és un taller de dones artesanes, que dóna un treball digne a més d’una vintena de dones, aprofitant el seu gran tallent en la confecció de brodats.

Matildalamora va exposar a l’Institut Cervantes de Delhi al 2009 i a la Fira Internacional del Llibre de Calcuta, al 2010. Justament a l’Institut Cervantes va ser on l’artista va conèixer Antonio Mesas, en un acte en què ell era condecorat amb la medalla de la Isabel la Catòlica, per la seva tasca solidària a l’Índia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT