PUBLICITAT

CANILLO

Base de dades d’accidents per localitzar els punts negres

La Policia i els agents de circulació complimentaran un programa informàtic

Per E. J. M.

Un accident d’un vehicle a la rotonda d’Aixovall, el setembre passat.
Un accident d’un vehicle a la rotonda d’Aixovall, el setembre passat. | ÀLEX LARA
El departament d’Interior gestionarà una base dades en què s’inclouran tots els atestats d’accidents amb l’objectiu de detectar els punts negres de la xarxa viària i plantejar com actuar. L’Agència Nacional de Mobilitat i els comuns hi treballen des de fa temps per tirar endavant aquest programa informàtic.

Des de Mobilitat s’ha constatat que els agents de policia omplen informes destinats a la Batllia. normalment quan hi ha un accident amb persones ferides, però falten més dades per aconseguir una estadística. La manera de recopilar les dades podria passar perquè tant policies com agents del servei de circulació omplin un formulari estadístic i que després puguin bolcar les dades al sistema informàtic que, en última instància, gestionarà el ministeri de Justícia i Interior.

De fet, un dels punts negres que ja es va identificar i reformar va ser la rotonda del quilòmetre 0, ubicada a la carretera de l’Obac a l’alçada del vial de la Unió (i que marca el límit territorial entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany), perquè no oferia plenes garanties de seguretat viària.

D’altra banda, ahir hi va haver un accident entre un turisme i una motocicleta a la cruïlla entre l’avinguda Fiter i Rossell i el carrer Etang Salé, a Escaldes-Engordany, cap a les 15.15. En la topada va resultar ferit el conductor de la motocicleta, un resident de nacionalitat espanyola de 51 anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT