PUBLICITAT

CANILLO

Adjudicat l’estudi sobre la creació de l’Agència Tributària única

Una comissió parlarà amb la Batllia sobre els processos judicials

Per E. J. M.

Servei de Tràmits al Comú d’Escaldes-Engordany.
Servei de Tràmits al Comú d’Escaldes-Engordany. | TONY LARA
Els set comuns han acordat adjudicar l’estudi sobre l’Agència Tributària a l’única empresa que ha presenta una oferta, OCPS Auditors i Consultors S.L., per un import de 81.600 euros. L’empresa té un parell de mesos per presentar un estudi detallat sobre com ha de ser l’organisme que gestionarà el cobrament de totes les taxes, impostos i tributs que generen les set administracions parroquials. L’anàlisi determinarà quanta gent hi ha de treballar i la logística (espai de les oficines, materials i sistema informàtic). També en calcularà el cost global.

Els cònsols es van reunir ahir en la trobada mensual, que aquest mes ha tocat a Canillo. Els comuns van sol·licitar diversos pressupostos d’urgència però només va respondre una empresa ja que la resta van al·legar que no tenien temps de preparar-lo (BPA i d’altres temes els ocupen tot el temps).

Quan els comuns tinguin l’informe d’OCPS es posaran a desenvolupar l’Agència Tributària, que esperen tenir activa abans que acabi l’any. L’empresa adjudicatària avaluarà l’activitat que genera cada comú per calcular el personal. Els comuns volen cobrir els llocs de treballa amb els seus empleats.

COMISSIÓ AMB LA BATLLIA / D’altra banda, els comuns també han decidit crear una comissió que es reunirà amb el president de la Batllia per parlar de quants procediments judicials els seran retornats perquè els executin els saigs. Els comuns encara no tenen idea de quants expedients hauran de resoldre però esperen saber-ho en les pròximes setmanes. El procediment de contractació dels tres saigs que executaran les sentències –per exemple, els impagats de les multes que imposen els comuns o els tributs comunals– està obert i el termini de presentació de candidatures s’acaba el 24 d’abril.

D’altra banda, els comuns tornaran a presentar el projecte de llei que han preparat sobre les transferències i competències comuanls. El text ja havia estat entrat a finals de l’any passat però les eleccions generals el van condemnar a l’ostracisme. Ara tots els comuns tornaran a aprovar el projecte de llei a les sessions plenàries i es tornarà a presentar perquè el Govern el prengui en consideració.

Finalment, els comuns van informar que durant el 2014 es van gastar conjuntament 85.000 euros en encàrrecs d’informes jurídics.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT