PUBLICITAT

La Massana

L’ENA aposta per la joventut

L’obra que estrena la temporada compta amb dues andorranes

Per IMAR MARTÍNEZ

La companyia Actorsnus durant l’assaig previ a l’estrena de ‘Les veus de la memòria’, ahir.
La companyia Actorsnus durant l’assaig previ a l’estrena de ‘Les veus de la memòria’, ahir. | TONY LARA
L’Escena Naciona d’Andorra (ENA) presenta avui al Teatre de Les Fontetes de la Massa a partir de les 21.30 hores Les veus de la memòria, de Susagna Navó, dirigida per Jéssica Casal i interpretada per quatre joves actors, dues d’elles andorranes. L’obra és la primera producció de la temporada 2015 de l’ENA. Tal i com va destacar l’actriu, directora i coordinadora de l’entitat, Irina Robles, un dels objectius que s’han marcat és potenciar les noves companyies i els joves intèrprets «ajudant-los a donar el salt dels estudis a la vida professional, donant una empenta que sovint és molt complicada». A més, Robles va afegir que gràcies al a formació que reben de llocs com Barcelona o França fa que sigui «molt enriquidor» per als actors i companyies del país. 
 
Les veus de la memòria tracta sobre una jove que acaba de sortir d’un centre psiquiàtric després d’un intent de suïcidi i es disposa a començar una nova vida amb l’ajuda de la única familiar que li queda. Un joc de relacions i sentiments del qual Casal no va voler donar més pistes sobre el desenllaç i l’evolució.
 
Joves preparats / Aida Moré, Marçal Borrella, Natàlia Garrido i Cristina Pericas –les dues últimes andorranes– són quatre estudiants del Col·legi de Teatre de Barcelona, repartits entre segon i tercer curs. Han creat la companyia Actorsnus, un altre d’aquells projectes valents que, tot i la situació, els joves –i d’altres no tan joves però amb les mateixes ganes– s’atreveixen a tirar endavant. Formats a Barcelona, capital del teatre, i sabent com de difícil és guanyar-se la vida com a actors, estrenen la seva primera obra al Principat. 
 
Pericas, actriu andorrana, va mostrar l’agraïment de la companyia a l’ENA perquè «sortim d’estudiar sense saber on anar i ens han obert les portes». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT