PUBLICITAT

LA MASSANA

La Massana es converteix en l’epicentre europeu del còmic

Des de l’ARCA han volgut retre homenatge a Billie Holiday i ‘Charlie Hebdo’

Per IMAR MARTÍNEZ

La portada de ‘Charlie Hebdo’ exposada en el Saló del Còmic de la Massana, que compleix la seva 19a edició.
La portada de ‘Charlie Hebdo’ exposada en el Saló del Còmic de la Massana, que compleix la seva 19a edició. | TONY LARA
Ara sí, el Saló La Massana Còmic es va inaugurar ahir oficialment i els organitzadors preveuen, com en les 18 edicions anteriors, dos dies de molt de moviment a la parròquia. Un cap de setmana de luxe per als amants de les obres d’arts que guarden les pàgines dels còmics. A més de voler fer un homenatge als autors franco-belgues, de comptar amb la presència d’autors tan reconeguts com Tha (August Tharrats) –qui a més amenitzarà el Saló amb les seves interpretacions a piano del jazz de Billie Holiday– i, com no podia ser d’una altra forma, de representació andorrana amb Jordi Planellas, tampoc hi han volgut faltar a l’esdeveniment dos clàssics del còmic tot i que fora de cartell: Jan, l’autor de Superlópez, i Mundet, creador de la novel·la gràfica de l’11S Best Sel·ler.

Homenatges / En aquesta edició hi haurà dos homenatjats especials. D’una banda la mítica cantant de jazz Billie Holiday, coincidint amb el 100 aniversari del seu naixement. Es podran adquirir exemple del còmic 50 años sin Billie (va morir el 1959) que inclou un doble CD recopilatori amb les seves millors cançons. Serà, sense dubte, un dels trofeus més buscats entre els assistents.

A més, tampoc podia faltar l’homenatge a la revista satírica francesa Charlie Hebdo després del fatídic atemptat del 7 de gener que va acabar amb la vida de nombrosos dibuixants, entre ells el director. L’ARCA presenta al Saló una exposició diferent a les habituals: en compte de recopilar dibuixos originals dels creadors de la revista, el que s’ha fet és un recull de les imatges més representatives que s’han creat en homenatge als desapareguts i que des de l’associació han anat compilant des del dia després del desastre. Tal i com explica l’ARPA, «el món del còmic està de dol, però no és moment d’agenollar-se. Ara més que mai és el moment de no cedir a la por i l’autocensura».

Per completar el cap de setmana es realitzaran diverses activitats. Des dels tallers infantils que es faran gratuïtament durant tot el dia a la sala B de la Closeta, fins a la projecció de dues pel·lícules relacionades amb el còmic: les dues primeres de la saga Transformers.

MÉS INFORMACIÓ A L'EDICIÓ EN PAPER

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT