PUBLICITAT

La Massana

La Massana Còmic augmentarà la seva presència virtual i a les xarxes

L’organització prepara per al 20è aniversari de l’esdeveniment les webs del saló i de l’ARCA

Per ESTHER JOVER MARTIN

33 Públic a l’espai expositiu dedicat a les vinyetes d’homenatge a la revista satírica ‘Charlie Hebdo’ i als dibuixants i al personal assassinat.
33 Públic a l’espai expositiu dedicat a les vinyetes d’homenatge a la revista satírica ‘Charlie Hebdo’ i als dibuixants i al personal assassinat. | TONY LARA
El 2016, La Massana Còmic podrà cantar allò d’Ara que tinc 20 anys de Serrat –que demà actua a Andorra la Vella!– i l’organització ja està pensant com celebrar l’aniversari en gran. Tot just el saló dedicat al còmic i a la il·lustració baixava ahir la persiana de la 19a edició que els seus promotors ja barrinaven quina en muntaran per l’any que ve. Encara és d’hora per anunciar noms, però el que sí es treballarà en els pròxims dotze mesos és la presència virtual, tant amb una pàgina web completa com amb més presència i activitat a les xarxes socials.

El president de l’Associació del Còmic i de la Il·lustració (ARCA), Josep Samarra, va avançar ahir que «per al vintè aniversari volem tenir acabades dues pàgines web: la de l’ARCA, dedicada a potenciar el còmic, l’animació i la il·lustració, i la del Museu del Còmic i de la Massana Còmic, amb tota la informació històrica sobre el saló». D’una banda, l’ARCA vol potenciar el món del còmic i del dibuix, i enguany ho ha començat a fer amb un taller de fotocòmic per a l’alumnat de 10 anys de l’Escola Andorrana. La norantena de creacions, fetes amb iPad, s’exposaran rotatòriament al Museu del Còmic durant les pròximes setmanes. D’altra banda, s’està realitzant una ingent tasca de digitalització de tota la documentació de l’associació que s’inclourà en el catàleg virtual de les biblioteques d’Andorra. El fons serà consultable al museu, en una futura sala de lectura. A més, l’activitat al perfil de Facebook de la Massana Còmic també es reactivarà.

Quant al projecte de reviure les façanes de còmic, començant per la malaurada del Corto Maltés –esborrada del mapa per les queixes dels pares perquè el Corto fumava–, Sammarra admet que «a curt termini no ho recuperarem. Val molts diners i porta molta feina, però és clar que ens agradaria que la Massana esdevingués una ciutat referent del còmic, com Brussel·les i Angulema». Els diners que pugui obtenir l’ARCA del Comú de la Massana es destinaran al pròxim saló i a editar un volum dels últims 10 anys d’activitats, com es va fer per la primera dècada.
La 19a edició de la Massana Còmic ha tornat a convèncer públic i autors. «L’avantatge és que hi ha poca gent i els autors es poden esplaiar a l’hora d’escriure i dibuixar les dedicatòries», va matisar Samarra. «També es fan contactes entre creadors i editorials», va afegir.

Tha (August Tharrats), Yslaire (Bernard Hislaire), el matrimoni format per Jean-François i Maryse Charles, les Jornades Comiqueres de Barcelona, Jordi Planellas, Gregory Coonen i Alejandro Blasco i l’homenatge a Charlie Hebdo han protagonitzat el saló d’enguany. Els dibuixants supervivents de la matança perpetrada al setmanari satíric a principis d’any haurien volgut assistir al saló massanenc però el servei de seguretat francès els desaconsella mostrar-se públicament durant un temps.

Samarra confia en seguir divulgant el món del còmic, la il·lustració i l’animació ja que, sorprenentment, «cada cop hi ha més nanos de 10 i 12 anys que no han tocat mai un còmic i no saben ni com es llegeix!», lamenta. Doncs no serà per manca d’oferta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT