PUBLICITAT

LA MASSANA

L’oficina del Comapedrosa, a l’edifici del Quart d’Arinsal

El parc natural comunal disposarà d’un centre d’interpretació cèntric

Per E. J. M.

L’edifici del Quart d’Arinsal on s’ubicarà l’oficina del Comapedrosa.
L’edifici del Quart d’Arinsal on s’ubicarà l’oficina del Comapedrosa. | EL PERIÒDIC
El Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa disposarà d’una oficina al centre d’Arinsal, concretament, a l’edifici sociocultural del Quart d’Arinsal. El cònsol major de la Massana, David Baró, i el llevador del Quart d’Arinsal, Daniel Moles, van frirmar ahir el conveni d’arrendament i de cessió d’ús de la planta baixa de l’immoble, espai que es condicionarà com a Centre d’Interpretació del Comapedrosa.

El concurs públic per presentar el projecte museístic del centre es va obrir fa 15 dies i les empreses tenen fins al 13 de maig per presentar les seves propostes. L’oficina, que ocuparà uns 190 metres quadrats, tindrà «una zona d’estació als visitants, una àrea de documentació i biblioteca, la reproducció d’un petit bosc, una zona lúdica per a infants –en què s’han recreat uns aiguamolls– i es projectarà un documental de Jaume Riba», va explicar Baró.

El documental és un encàrrec del Comú de la Massana, tot i que Riba ja fa anys que fotografia i grava imatges del parc. L’audiovisual, que s’estrenarà al juny, mostrarà el parc durant les quatre estacions.

La corporació pagarà 800 euros mensuals de lloguer al Quart d’Arinsal, «un preu molt per sota del preu real de mercat», va especificar el cònsol, i el cost de condicionament i de realització de l’audiovisual serà d’uns 100.00 euros.

Actualment, a l’aparcament d’Arinsal, on comencen les rutes al Parc Natural del Comapedrosa, hi ha una caseta d’informació. Tot i que es mantindrà, a l’oficina del parc també s’oferirà informació turística del poble i de la parròquia i els serveis de rutes guiades i a cavall per la muntanya.

Per a Baró, el Centre d’Interpretació del Comapedrosa servirà per «divulgar la fauna i la flora del parc, com a centre d’activitats i per reactivar el poble d’Arinsal». L’espai s’inaugurarà cap a finals d’agost, per la festa major d’Arinsal, o, si es pot, abans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT