PUBLICITAT

Ordino

Flauta, violí i guitarra pel pròxim concert de l’ONCA Bàsic

El Trio Madriu actuarà el 16 de maig a Ordino, amb entrada gratuïta

Per EL PERIÒDIC

El Trio Madriu amb Jordi Gendra, Josep Martínez-Reinoso i David Sanz.
El Trio Madriu amb Jordi Gendra, Josep Martínez-Reinoso i David Sanz. | Amèlia Granados
La Fundació ONCA continua la tercera edició del cicle ONCA Bàsic amb l’actuació del Trio Madriu, que tindrà lloc el dissabte 16 de maig, a les 21.00 hores, al Museu Casa d’Areny-Plandolit d’Ordino, amb entrada gratuïta. El trio format per Josep Martínez (violí), Jordi Gendra (flauta) i David Sanz (guitarra), membre i col·laboradors de l’ONCA, respectivament, interpretaran el Trio per a flauta, violí i guitarra, op. 9, núm. 3 de Joseph Kreutzer, seguit de la Sonata concertant en la major per a violí i guitarra de Niccolò Paganini. El concert continuarà amb una selecció de lieds arranjats per a flauta i guitarra de Franz Schubert i del Duo per a flauta i violí, op. 2, núm. 6 de Bartolomeo Campagnoli. L’actuació finalitzarà amb el Trio per a flauta, violí i guitarra, op. 9, núm. 1 de Ferdinando Carulli.
 
L’ideòleg del programa, Josep Martínez, va explicar que «a principis del segle XIX es van generalitzar les vetllades musicals privades que se celebraven en salons de cases particulars o en espais semipúblics de dimensions reduïdes. Malgrat el baix nombre d’assistents, els solistes instrumentals compaginaven les seves actuacions en grans sales públiques de concerts amb aquest tipus d’esdeveniments en salons privats per difondre el seu talent i promoure les seves publicacions entre les classes més benestants». En aquest marc privat, els violinistes de la talla de Kreutzer, Paganini o Campagnoli, o el guitarrista Carulli, van produir un corpus d’obres destinades a aquests espais, de manera que la combinació per a flauta, violí i guitarra era un exemple de la seva sonoritat més íntima.
 
L’actuació s’emmarca en el Dia internacional dels museus i compta amb la col·laboració del Departament de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT