PUBLICITAT

Encamp

L’oposició lamenta la inactivitat respecte la millora del Pas de la Casa

El Comú presenta un superàvit de 4,1 milions d’euros

Per Marisa da Costa

Els consellers encampadans, repassant els punts de l’ordre del dia del consell ordinari desenvolupat ahir.
Els consellers encampadans, repassant els punts de l’ordre del dia del consell ordinari desenvolupat ahir. | ANA/ G.LL.
Els consellers de la minoria del Comú d’Encamp van exposar una vegada més el seu rebuig vers la modificació de la Llei de transferències i de competències ja debatuda en la trobada extraordinària del darrer 31 de desembre. No obstant, el major moment d’enfervoriment arribava amb la denúncia socialdemòcrata de la passivitat, durant tres anys de legislatura, que l’òrgan comunal ha mantingut respecte del Pas de la Casa. La manca d’aquest «projecte palpable que, d’ençà l’inici de la legislatura» els ciutadans de la vila sol·liciten i la presentació dels pressupostos provisionals van protagonitzar l’ordre del dia de la sessió ordinària del consell de Comú d’Encamp desenvolupada ahir.
 
El representant de PS+Independents, Joan Sans, va lamentar «la reproducció de la mateixa sonsònia» per part d’una majoria incapaç de, després de més de tres anys de legislatura i malgrat les promeses, «posar un projecte de remodelació del Pas de la Casa damunt la taula», petició abastament reivindicada pels ciutadans. Sans va fer palès el seu descontent referint-se a les constants procrastinacions i la reconducció de les responsabilitats, en sortir el tema a col·lació, cap a SAETDE. Per al conseller de l’oposició, la majoria «ha demostrat una clara mancança de bona voluntat, així com incapacitat de gestionar un tema com aquest».
 
De la seva banda, el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, va denfensar que la societat participada des del comú que encapçala «ha anat invertint creixentment els darrers tres anys i de manera considerablement més notable» malgrat les complicacions econòmiques i una prudència no tan evident abans d’iniciada la crisi.
 
La trobada d’ahir també va servir per presentar els comptes del darrer trimestre. El cònsol major va destacar-ne la progressió positiva iniciada amb el mandat i va afirmar que els resultats d’aquest inici d’any «permetran afrontar les despeses i inversions que s’han d’encarar». Els pressuposts dels darrers tres mesos presenten un superàvit de més 4.1 milions d’euros. Aquests comptes també ressalten la inexistència d’endeutament comunal a curt termini. No obstant, Encamp segueix tenint un deute total de més de 28 milions d’euros, xifra que resulta de la suma dels crèdits comunals amb el deute vers les empreses participades per la casa comuna.
 
Per últim, els consellers de l’oposició encampadana, Joan Sans i Eluska Galdós, van reiterar ahir la seva discrepància amb la intenció de la majoria de fer definitiva la modificació de l’article 7 de la Llei de transferències i de competències, la qual cosa comportaria la potestat, per part de les administracions parroquials, d’autogestionar les partides que, cada exercici, el Govern els destina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT