PUBLICITAT

Encamp

Jornada de lectures i vi a la Biblioteca d’Encamp

Es farà una sessió per a infants i una altra per a adults i com a novetat el vi serà exclusivament del Principat

Per EL PERIÒDIC

Cartell de l’esdeveniment.
Cartell de l’esdeveniment. | EL PERIÒDIC
La Biblioteca Comunal d’Encamp celebra aquest vespre una activitat doble on s’explicaran contes que ensenyaran com s’elabora el vi, llegendes al voltant de la vinya, històries entre ceps, l’ofici del vinicultor, de la flora i fauna que habita a la vinya, la festa de la verema... així com també jocs de paraules, cançons populars, refranys, dites i endevinalles sobre la tradició del cultiu de la vinya al nostre context cultural. 
 
La primera de les activitats estarà dirigida als infants d’entre 7 i 11 anys, durarà una hora i començarà a les 18.00 hores. Gina Martí serà l’encarregada de fer una entrada divertida a l’elaboració del vi, a la natura i l’ofici. Martí fa anys que és contacontes de temàtiques diverses, però tenen una part especialitzada en el món del vi. 
 
Des de fa dos anys la biblioteca ofereix maridatge de vi, però fins ara només es feia per al sector adult. El que es feia era poesia i vi, amb cellers de l’Empordà. Es feien unes lectures que coincidien amb l’estat concret dels vins que es tastaven. Aquest any s’ha deicidit capgirà la idea. 
 
En el cas dels adults l’activitat començarà a les20.00 hores i se centrarà més en relats curts. La mateixa Gina Martí narrarà llegendes tradicionals, algun conte de les Mil i una nits, textos del Quim Monzó i algun conte picant. La gran novetat per a l’edició d’aquest any és que el vi serà exclusivament d’Andorra. Per aquest motiu es comptarà amb la presència de la Cristina Tort i l’Elena Clemente de Casa Auvinyà que seran les encarregades d’explicar les propietats de cada vi. L’objectiu és barrejar el maridatge amb les històries i les narracions, aprofitant les pauses i adaptant els vins als textos que es llegiran. 
 
Amb aquesta activitat es pretén difondre la cultura del vi, com a tradició popular tant vinculada al nostre territori des d’una perspectiva divertida i d’aprenentatge.
Alguns exemples d’històries, àlbums o llibres que s’utilitzen: la llegenda del rei que tenia el nas vermell, la faula de la guineu i la vinya, la llegenda del Muscat, El raïm inquiet, poemes i cançons de les quatre estacions, cançó d’El poll i la puça, cançó d’en Pere de la Mel, etcètera. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT